Legendarische Berserk krijgt een animatiefilm

De legendarische mangaserie Berserk, waarvan ook een animeserie verscheen, krijgt na ruim twee decennia een animatiefilm. Het begin van een nieuwe saga.

Berserk is een beroemde mangaserie van Kentaro Miura, waarop ook een 25-delige tv-serie werd gebaseerd. Het verhaal speelt zich af in de middeleeuwen en draait om Guts, een man met een gigantisch zwaard en een donker verleden. Vroeger zwierf hij in zijn eentje door het land, maar dat veranderde toe hij bij de Band of the Hawk belandde, een leger huurlingen geleid door de charismatische Griffith. Vanaf dat moment leert hij de kracht van vriendschap kennen. Daarnaast zit het verhaal boordevol avontuur, gewelddadige actie en monsterlijke fantasie.

In 2011 verschijnt (in Japan) de eerste film van Berserk. De voorbije twintig jaar zijn van de manga 35 albums verschenen, maar het verhaal is nog (lang?) niet afgelopen. Daarom wordt deze film slechts het eerste deel uit een nieuwe filmsaga die het hele verhaal uit de manga zal omvatten. Op de officiële website zijn vijf korte teasers te vinden, waarvan je er onderaan een vindt. Het project belooft erg trouw blijven aan de manga, iets wat bij de anime niet helemaal het geval was.

Het moet bijna tien jaar geleden geweest zijn dat ik de animeserie voor het eerst te zien kreeg. Voor iemand die opgroeide met de brave producties van Walt Disney, was dit een openbaring. Er waren ook tekenfilms waar niet alles rozengeur en maneschijn was? Verbluffend! Samen met de magische films van Studio Ghibli ging toen een hele nieuwe wereld open. Als het voor jou af en toe wat rauwer mag, is Berserk zeker een aanrader.

Teaser voor de nieuwe Berserk-saga (2011)

(Via ANN)

Lees ook:Teaser voor Berserk Golden Age Arc I
Lees ook:Eerste trailer voor tweede Berserk-film
Lees ook:Nieuwe trailer voor Berserk-film
Lees ook:Veel afbeeldingen uit nieuwe Berserk-film
Lees ook:Nieuwe details over Berserk-films

2 reacties op “Legendarische Berserk krijgt een animatiefilm

  1. bluemonika

    hoera! hij verdient het echt…een van de mooiste verhalen ooit :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. bluemonika

    ben trouwens ook blij dat je een filmpje koos waarin alle trailers bijelkaar zijn gevoegd samen met muziek van susumu hirasawa :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.