Aardbeving krijgt Studio Ghibli niet klein

Maandag vond een persconferentie van Studio Ghibli plaats in Japan. Daar werd aangekondigd dat de nieuwe tekenfilm zonder vertraging verschijnt.

Met een ijzeren discipline die typerend is voor de cultuur, kondigde de Japanse Studio Ghibli aan dat het koste wat het kost de deadline zal halen van Kokuriko-Zaka Kara. Ondanks de dreigende situatie is de bekende studio vastbesloten om de nieuwe tekenfilm volgens schema af te werken. Toch lijdt ook Ghibli onder de gevolgen van de aardbeving. Zo werd de persconferentie zonder microfoon gehouden, om elektriciteit te sparen.

Producent Toshio Suzuki liet weten dat Kokuriko-Zaka Kara nog maar voor 50% klaar is en achter zit op schema: “Omdat de servers elk moment kunnen uitvallen door een stroomonderbreking, wordt alle data ’s nachts in de computers ingevoerd. Het schiet niet op, maar het is onze plicht om de film op tijd klaar te hebben. Op een of andere manier zullen we daarin slagen.”

In een ontroerende speech (Japans) vertelde een geëmotioneerde Hayao Miyazaki (rechts op de foto) dat het normale leven voortgaat. Hoe moeilijk dat ook is. De postbodes bezorgen brieven, buschauffeurs blijven rijden en dus gaat ook Ghibli door met animeren. De films titelnummer Sayonara no Natsu: Kokuriko-zaka Kara (Summer of Good-bye: From Kokuriko Hill) werd live gezongen door Aoi Teshima. Het lied, dat werd geschreven in 1976, liet zowel bij het publiek als bij Miyazaki en zijn team enkele traantjes vloeien.

Op het einde voegde Miyazaki er nog aan toe dat hij reeds bezig is met de voorbereidingen van zijn volgende animatiefilm. In tegenstelling tot heel wat van zijn vorig werk, zal het geen fantasievol verzinsel worden, maar een verhaal met menselijke personages van vlees en bloed. Kokuriko-Zaka Kara wordt geregisseerd door zijn zoon, Goro Miyazaki, en staat in Japan gepland voor 16 juli 2011.

(Via Ghibli Blog)

Lees ook:Ghibli’s volgende prent is een autobiografie
Lees ook:Eerste teaser voor Kokuriko-Zaka Kara
Lees ook:Mooie trailer voor From Up On Poppy Hill
Lees ook:Veel afbeeldingen uit From Up On Poppy Hill
Lees ook:Studio Ghibli kondigt nieuwe animatiefilm aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.