Korte animatiefilm: Mouse for Sale

Bekijk de bekroonde muizenfilm van Belgische animator Wouter Bongaerts.

Snickers, een eenzame muis in een dierenwinkel, doet elke keer erg hard zijn best om indruk te maken op de nieuwsgierige kinderen die op zoek zijn naar een huisdier. Helaas wordt hij door zijn enorm grote oren vaak uitgelachen…

Mouse for Sale is de korte film waarmee de Belgische animator Wouter Bongaerts in 2010 als master afstudeerde aan de Genkse Media & Design Academie (nu de MAD-faculty). Met uitzondering van het muzikale aspect, maakte hij op een jaar tijd alles zelf (zowel idee, ontwerp, regie als animatie).

Het idee kreeg Wouter toen hij tijdens zijn stage in Brussel elke ochtend voorbij een dierenwinkel wandelde. Door het raam zag hij steeds hoe een heleboel hamsters rustig lagen te slapen. Behalve eentje, die steeds als een gek in rondjes rende. Vervolgens nam zijn fantasie het over en begon Wouter zich af te vragen hoe het voor die diertjes moest zijn en hoe die ene hamster (die later een muis werd) door de anderen vast als een idioot werd bestempeld.

De korte film ging de voorbije jaren de hele wereld rond en werd onder meer op festivals in Canada en Frankrijk bekroond met de prijs voor de Beste Korte Animatiefilm voor Kinderen. In eigen land ging Mouse for Sale op het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven aan de haal met een Wildcard, een prestigieuze prijs voor nieuw talent uitgereikt door het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Het geld dat aan die prijs verbonden was, stak Wouter in zijn nieuwste project: Mia, een Belgisch-Nederlandse coproductie. Die korte animatiefilm, waarover later meer, wordt in de eerste helft van 2013 verwacht.

Meer informatie over de maker vind je op zijn blog.

Korte animatiefilm Mouse for Sale

Lees ook:Teaser Mia
Lees ook:Korte animatiefilm: A Mouse’s Tale
Lees ook:De geanimeerde winnaars van Anima 2014
Lees ook:Knappe trailer voor The Mouse That Soared
Lees ook:Het wil niet opschieten met Mighty Mouse

3 reacties op “Korte animatiefilm: Mouse for Sale

  1. DragonMaster

    Schattig gemaakt. (En het is altijd goed om te lezen dat animatoren via prijzen de kans krijgen om nieuwe films te maken.)

      /   Beantwoorden  / 
  2. TAZ

    leuk filmpje.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mohegan

    Ik zit op dezelfde school in België als hij heeft gezeten. Hopelijk ben ik over een paar jaar ook zo goed :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.