Paultje en de Draak online!

Kijk en geniet van de knappe tekenfilm van Nederlandse bodem.

Gisteren schreven we nog hoe je deze week zeker de tv-uitzending van Paultje en de Draak zeker niet mocht missen. Vrijdag 15 februari 2013 is namelijk Wereldkinderkankerdag; een dag die in het teken staat van alle kinderen die kanker hebben (gehad). Ook de Nederlandse omroep KRO besteedt aandacht aan de ziekte en doet dat – volgens ons – op de best mogelijk manier: met een knappe animatiefilm.

Paultje en de Draak is een prachtige film die in iets minder dan een half uurtje laat zien hoe een zieke jongen verandert in een kleine ridder die het opneemt tegen een verschrikkelijke kankerdraak. Het verhaal is gebaseerd op het echte leven van een tienjarige Paul die tegen kanker streed en de ziekte uiteindelijk ook overwon. De bekroonde, aangrijpende film steekt kinderen en hun familie een hart onder de riem en verklaart het genezingsproces op een erg eenvoudige manier.

Het resultaat is een muzikaal pareltje. Een film zonder woorden, maar met een mooie mix van visuele humor en ontroering op het juiste moment. De animatiefilm is een Nederlandse productie van il Luster en werd gemaakt bij animatiestudio Anikey. Regisseurs Albert ‘t Hooft en Paco Vink werken momenteel aan de avondvullende tekenfilm Trippel Trappel (lees meer).

Naast de klassieke tv-uitzending (zie vorig bericht) kun je Paultje en de Draak dankzij de kracht van het wereldwijde web ook gewoon online bekijken. Kijk , geniet en deel.

Animatiefilm Paultje en de Draak

Lees ook:Tv-tip: Paultje en de Draak
Lees ook:Paultje en de Draak afgewerkt
Lees ook:Little Quentin: een film noir van eigen bodem
Lees ook:Aardman animeert voor kinderen met kanker
Lees ook:Korte animatiefilm: Little Quentin (18+)

2 reacties op “Paultje en de Draak online!

  1. DragonMaster

    Heeeeeel mooi! Ik kijk uit naar die Trippel trappel

      /   Beantwoorden  / 
  2. TAZ

    inderdaad heel erg mooi.
    dit filmpje mogen ze wat mij betreft wel op dvd uitbrengen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.