Adam and Dog

Bekijk de korte tekenfilm, dit jaar genomineerd voor een Oscar.

Adam and Dog is een korte tekenfilm bedacht en geregisseerd door Minkyu Lee, een animator die voor Walt Disney heeft meegewerkt aan films als The Princess and the Frog, Winnie the Pooh en Wreck-It Ralph. Twee jaar lang stak hij een groot deel van zijn vrije tijd in zijn eerste, eigen korte animatiefilm. Nadien nam hij vier maanden vrijaf om de film af te werken. Met succes, want het resultaat werd vorige maand genomineerd voor een Oscar.

Gelukkig hoefde hij niet alles alleen te doen. Lee, afgestudeerd aan CalArts, kreeg hulp van bevriende animators van bekende studio’s (Disney, DreamWorks en Pixar). Niemand minder dan Glen Keane was als adviseur en visual development artist bij de tekenfilm betrokken. De Disney-legende gaf Lee en de andere animators allerlei tips om de karakters en hun emoties zo goed mogelijk uit te drukken en om clichés te vermijden.

Het verhaal draait om de allereerste man en zijn eerste vriend. In de film is te zien hoe Adam kennismaakt met een speelse viervoeter in een paradijselijke omgeving (Eden). Hoewel de korte film een Bijbelse oorsprong heeft (het Genesis-verhaal), is Adam and Dog nog steeds een erg mooie, handgetekende film voor wie niets met religie heeft.

Met Adam and Dog wilde de regisseur bewijzen dat niet alle Amerikaanse animaties dezelfde hectische, flitsende producties hoeven te zijn waarin allerlei grappen elkaar in een snel tempo opvolgen. Wat ons betreft is hij daar erg goed in geslaagd.

Adam and Dog

(Via S101)

Lees ook:Knappe trailer voor Adam and Dog
Lees ook:Trailer voor Oscarkandidaat My Dog Tulip
Lees ook:Geanimeerde nominaties voor de Oscars
Lees ook:Wallace en Gromit winnen derde Oscar
Lees ook:Frozen krijgt kortfilm

3 reacties op “Adam and Dog

  1. Laura32

    Ik krijg hem nergens aan de praat heeft iemand hier ook last van? (op youtube kan ik hem niet bekijken omdat het een prive video is)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Laura32

    Merci, wat een prachtig filmpje.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.