Eerste trailer voor Rise of the Planet of the Apes

Na Gollum, King Kong en Haddock kruipt Andy Serkis opnieuw in een kostuum vol motion-capturesensors voor Rise of the Planet of the Apes. Bekijk de eerste trailer en een blik achter de schermen van de nieuwe apenfilm.

De Nieuw-Zeelandse studio Weta Digital werkt niet alleen aan het eerste 3D-avontuur voor Kuifje, maar is ook begonnen met de opnames voor Rise of the Planet of the Apes. Nadat acteur Andy Serkis eerder al gestalte gaf aan de engerd Gollum uit The Lord of the Rings, op handen en voeten rondkroop voor de gorilla uit King Kong en liters whiskey opdronk voor zijn rol als kapitein Haddock in The Secret of the Unicorn, leent de acteur zijn mimiek aan Caesar. Dat is de aap die aan het hoofd zal staan van de apenrevolutie in Rise of the Planet of the Apes. De prequel wordt geregisseerd door Rupert Wyatt en vertelt wat voorafging aan de film The Planet of the Apes (origineel uit 1968, met een remake in 2001).

De Na’vi uit Avatar, het recentste mocapwerk van Weta, werden eveneens gecreëerd met behulp van motion capture. Bij die techniek worden de handelingen van acteurs omgezet naar een computermodel, dat later digitaal kan worden bewerkt. Na de blauwe aliens uit Avatar gaat de studio nu aan het werk om realistische apen (met een griezelig menselijk kantje) tot leven te brengen. Onderaan vind je naast de eerste trailer ook vier foto’s die stapsgewijs laten zien hoe de gedaante van Serkis wordt gebruikt als model voor Caesar.

Eerste trailer voor Rise of the Planet of the Apes

Van mens tot aap met motion capture (klik voor hoge resolutie)

(Via Empire)

Lees ook:Nieuwe trailer voor Rise of the Planet of the Apes
Lees ook:Drie knappe minuten uit Rise of the Planet of the Apes
Lees ook:Ontroerende trailer Rise of the Planet of the Apes
Lees ook:Fox maakt Rise of the Planet of the Apes 2
Lees ook:Apes-regisseur wil Animal Farm verfilmen

6 reacties op “Eerste trailer voor Rise of the Planet of the Apes

  1. Edwin Schaap

    Cool, ik was bang dat ‘t me tegen zou vallen,
    maar dit is nice!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Steve

    De sfeer hebben ze goed te pakken al, ik ben echt zeer benieuwd naar de rest. Ik ben alleen nog steeds niet blij met de (te lange, naar mijn zin) titel:”ze hadden het gewoon Caesar kunnen noemen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Een week geleden heette de film nog gewoon Rise of the Apes. Het zou me niet verbazen als enkele genieën van de marketingafdeling het absoluut noodzakelijk vonden om er het debiele ‘Planet’ aan toe voegen, zodat iedereen zeker niet zou vergeten dat deze film iets te maken heeft met The Planet of the Apes

        /   Beantwoorden  / 
      1. Steve

        Nou, dan ben ik het heel duidelijk niet eens met de marketingafdeling! Ik snap de logica (en het financiële gedeelte), maar ik denk dat toch een andere soort Apes wordt dan wat we vroeger hadden.
        Maar ja, Hollywood is al een tijd bezig met vervolgen en prequel en…

          /   Beantwoorden  / 
  3. Danny

    Cool! Ben heel benieuwd.

    Over de Burton remake ben ik niet zo te spreken, maar dit ziet er wel weer goed uit.

      /   Beantwoorden  / 
  4. K. Limero

    serieus? planet of the apes was een grap, moet daar nu NOG een film van komen???

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.