Rango-duo voor nieuwe Freggels-film

Het succes van The Muppets brengt ook een andere verzameling poppen van Jim Henson weer tot leven. De nieuwe Fraggle Rock-film heeft alvast twee schrijvers.

Zoals we eerder schreven, plant New Regency een bioscoopfilm die gebaseerd is op Fraggle Rock (De Freggels). Dat is een oude tv-serie uit de jaren tachtig die bedacht werd door Jim Henson, de legendarische poppenspeler die je kent van The Muppet Show en Sesame Street.

James Byrkit en Alex Manugian schrijven nu voor de studio aan het script voor de nieuwe prent. Byrkit schreef samen met Gore Verbinski en John Logan het verhaal van Rango, de komische animatiefilm over een kameleon met een identiteitscrisis. Dit jaar werd het trio hiervoor bekroond met een Annie Award voor hun schrijfwerk aan de film. Byrkit werkte (veelal als storyboard artist) ook mee aan de eerste drie Pirates of the Caribbean-films. Manugian sprak de stem in het voor het karakter Spoons in Rango en werkte eerder als executive voor Cartoon Network.

De Fraggle Rock-serie draaide om de belevenissen van de Fraggles, een bonte verzameling poppen. De grappige, kleurrijke en muzikale wezentjes woonden in de grotten in Fraggle Rock en kwamen vaak in contact met mensen en andere vreemde snuiters. De nieuwe film wordt een coproductie van The Jim Henson Company en Montecito Picture Company.

(Via THR)

Lees ook:Nieuwe Fraggle Rock-film in de pijplijn
Lees ook:Johnny Depp in nieuwe animatiefilm Rango
Lees ook:Rango-clip: You Ain’t from Around Here
Lees ook:Nieuwe clip uit geanimeerde western Rango
Lees ook:Nieuw Super Bowl-spotje voor Rango

2 reacties op “Rango-duo voor nieuwe Freggels-film

  1. Daniel

    Haha, het lijkt me echt hilarisch ga het zeker een keer kijken

      /   Beantwoorden  / 
  2. TAZ

    dat klopt.
    er stond al langer een fraggle rock film in de planning dus het eigenlijk al oud nieuws.
    nu maar hopen dat die 2 reuzen, die kleine bouwvakkertjes en de hond sprokkel en zijn baasje uit de serie er ook maar in voor komen.
    the henson company is in ieder geval nog springlevend dus met deze film en the muppets 2 in het verschiet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.