Ondertussen op het Filmfestival van Venetië

…kreeg Pixar een Gouden Leeuw. Ontdek het geheim achter de studio.

Gisteren (6 september 2009) kreeg John Lasseter de beroemde Gouden Leeuw uit handen van niemand minder dan George Lucas (Star Wars-films), die vertelde “dat Walt Disney vast trots zou zijn op de mensen die nu zijn familiebedrijf voorzetten”.

De mensen die deze Lifetime Achievement Award in ontvangst mochten nemen zijn (van links naar rechts): Andrew Stanton (Finding Nemo, Wall-E), Pete Docter (Monsters Inc, Up), John Lasseter (Toy Story, Toy Story 2), Brad Bird (The Incredibles, Ratatouille) en Lee Unkrich (Toy Story 3). Het is de eerste keer in de geschiedenis van het festival dat de bijdrage van een hele studio wordt gevierd in plaats van één regisseur en als je het ons vraagt, is Pixar deze uitzondering meer dan waard.

Onlangs verklapte Lasseter in een interview het grote geheim van Pixar. Het succes van de animatiestudio is volgens hem te danken aan de vele mislukkingen. Net zoals bij de wetenschap mislukt 99% van de experimenten en dat was bij Pixar niet anders. Het verschil zit in wat je uit die fouten leert.

In het interview spreekt John Lasseter met veel dankbaarheid over Ed Catmull, een collega die hem meenam naar Lucasfilm Computer Graphics Group nadat hij zijn baan bij Disney verloor in 1983. Dat einde werd later het begin van iets heel groots: een animatiestudio waarvan de naam over de hele wereld bekendheid zou verwerven. Het interessante interview kun je volledig op deze website lezen. Een heleboel foto’s van de Pixarianen in Venetië vind je via deze link.

(Foto’s via Stitch, interview via Variety)

Lees ook:John Lasseter geëerd op Walk of Fame
Lees ook:Lasseter over Brave en Monsters University
Lees ook:John Lasseter stelt nieuwe Toy Story-collectie voor
Lees ook:Nóg een Toy Story-film
Lees ook:John Lasseter ontkent Toy Story 4 niet

Eén reactie op “Ondertussen op het Filmfestival van Venetië

  1. Hannes

    Ik volgde de foto’s al op hun pagina op facebook en had ze allen samen bij een grote ‘gouden leeuw’ zien staan. Ik had dus al een donkerbruin vermoeden dat ze een award hadden gekregen. En ze verdienen het echt allemaal stuk voor stuk!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.