Gratis muziek uit Up en The Princess and the Frog

Download gratis muziek uit Up en The Princess and the Frog

Als je thuis graag onbeperkt wil genieten van de prachtige muziek uit Walt Disney en Pixars recentste producties, dan hebben we een interessante tip voor je.

Afbeelding uit de animatiefilm UpMet Up en The Princess and the Frog heeft Walt Disney dit jaar twee animatiefilms die in maart 2010 enkele beroemde Academy Awards kunnen winnen. Behalve in de categorie Best Animated Feature Film sleepte ook de muziek van beide animatiefilms een Oscarnominatie in de wacht. Up, de allereerste computeranimatiefilm die kans maakt op een beeldje voor Best Picture, werd genomineerd in de categorie Original Score dankzij de prachtige filmmuziek van componist Michael Giacchino. Wie kreeg er door zijn ontroerende muziek geen brok in de keel tijdens de openingsscène van Up? Zijn creaties vielen leverden hem in januari ook al twee Grammy Awards op. Geluidstechnici Michael Silvers en Tom Myers werden met hun werk voor Up genomineerd in de categorie Sound Editing.

Drie Oscarnominaties voor The Princess and the FrogThe Princess and the Frog maakt maar liefst met twee liedjes kans in de categorie Original Song. Componist Randy Newman werd al vaker genomineerd voor zijn muziek in animatiefilms Toy Story, James and the Giant Peach, A Bug’s Life, Toy Story 2 en Cars. In 2001 won hij (eindelijk) de Oscar voor zijn liedje If I Didn’t Have You uit Monsters, Inc. Dit jaar maakt hij dubbel zoveel kans op een gouden beeldje, want zijn liedjes Almost There en Down in New Orleans werden allebei genomineerd.

Vijf Oscarnominaties voor UpOm dit te vieren, kun je op de website van Disney Studios Awards heel wat van bovenstaande liedjes gratis downloaden. Uit The Princess and the Frog vind je er Almost There en Down in New Orleans en uit Up staan niet minder dan acht liedjes online: Married Life, Carl Goes Up, 52 Chachki Pickup, Paradise Found, Three Dog Dash, Kevin Beak’n, Escape From Muntz Mountain en Up With End Credits.

Wil je deze kans niet missen om deze fantastische muziek gratis te downloaden, rep je dan gauw naar deze website waar de liedjes online staan bij het onderdeel ‘Categories and Music Downloads’. Wie benieuwd is naar de technische kant van filmmaken, vindt er ook het volledige scenario van Up, want dat werd immers ook genomineerd in de categorie Best Screenplay. Open het pdf-document en ontdek hoe welgeteld honderd pagina’s aan de basis lagen voor de knappe animatiefilm.

Lees ook:Wall-E, Bolt en Kung Fu Panda genomineerd voor Golden Globe
Lees ook:Animatie en muziek op de 53e Grammy Awards
Lees ook:Stemmen The Princess and the Frog
Lees ook:Animatiefilms azen ook op muzikale Oscar
Lees ook:Win de dvd van The Princess and the Frog! [afgelopen]

7 reacties op “Gratis muziek uit Up en The Princess and the Frog

  1. DragonMaster

    Ik smelt gewoon als ik Married Life uit Up hoor! Bedankt voor de tip!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tommy

    Wel zuur, ik kocht onlangs beide soundtracks :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hannes

    “Almost there” vat voor mij heel de film samen: leuke muziek, lekkere sfeer,… Love it! ^^

      /   Beantwoorden  / 
  4. Rex

    Ik vind de reprise van ‘Down in new Orleans’van tPatF erg leuk. Als openingssong vond ik m maar saai maar als Anika Noni rose m op t eind zit: helemaal lekker :)

      /   Beantwoorden  / 
  5. Sven

    Leuk! Ik heb toch nog een vraagje. Ben namelijk niet zo goed met zip-bestandjes dus weet niet goed hoe ik ze in iTunes moet zetten.

    Groetjes, Sven

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Hoi, Sven. De muziek werd in de zip-bestanden ‘verpakt’. Met een programma als WinZip of WinRAR (dat je gratis kan downloaden), kun je die bestanden openen en de mp3′s eruit halen. Probeer eerst even om die zip-bestanden te openen, misschien heb je al een gelijkaardig programma op je computer staan.

        /   Beantwoorden  / 
  6. Sven

    Ok, bedankt!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.