Nieuwe titel voor Pixars The Bear and the Bow

Nieuwe titel voor Pixars animatiefilm The Bear and the Bow?

Er zijn aanwijzingen dat The Bear and the Bow straks onder een andere titel verschijnt. Krijgt de nieuwe animatiefilm ook een Rapunzel-behandeling?

Het logo van The Bear and the BowIn mei 2009 liet Pete Docter in een interview over Up de titel Brave over zijn lippen rollen. Na heel vragen van nieuwsgierige fans die een nieuwe animatiefilm verwachtten, bleek het gewoon de interne titel te zijn voor The Bear and the Bow.

Maar StitchKingdom merkte op dat Disney Trademark onlangs een hele reeks patentaanvragen indiende bij het U.S. Patent and Trademark Office. En je raadt nooit waarvoor… allerlei spullen met het opschrift Brave. Bovendien werd er tot vandaag nog steeds geen domeinnaam geregistreerd met betrekking tot The Bear and the Bow, terwijl Disney sinds oktober 2009 wel al brave-movie.com en bravethemovie.com liet vastleggen, iets wat normaal nooit gebeurt voor interne titels van animatieprojecten.

[update 23 april 2010: Het nieuws werd officieel bevestigd. The Bear and the Bow heet voortaan Brave. De naamsverandering werd aangekondigd samen met Monsters, Inc 2.]

Rapunzel werd onlangs omgedoopt naar TangledToevallig? Of krijgt The Bear and the Bow straks een nieuwe titel, net zoals Rapunzel onlangs tot Tangled werd omgedoopt? Hoewel The Bear and the Bow helemaal niet meisjesachtig klinkt, zou het wel eens kunnen dat de marketingmensen opnieuw een stoerdere titel verkiezen die de jongens meer aanspreekt. Dan kan het natuurlijk niet veel dapperder dan de titel Brave. Ironisch genoeg gaat het hier net om de eerste film van Pixar met een vrouwelijke hoofdrol.

In de film kiest Merida, de dochter van een Schotse koning, ervoor om boogschutter te worden. Haar keuze brengt echter het hele koninkrijk en het leven van haar moeder in het gevaar. De dappere meid zal alles op alles moeten zetten om haar familie en het land te redden van een vreselijk lot. Het sprookjesachtige verhaal bevat een heleboel magische elementen en werd geschreven door Brenda Chapman, die de film ook zal regisseren. Zij schreef in het verleden ook aan het verhaal van Beauty and the Beast, The Lion King, The Hunchback of the Notre Dame en Cars.

Let op, deze mogelijke naamsverandering is gebaseerd op pure speculatie, maar de feiten spreken hier voor zich zelf. De animatiefilm wordt pas in de bioscoop verwacht in december 2011, dus op meer nieuws van de studio is het vast nog even wachten.

Lees ook:Verborgen vrouwen in Pixars logo voor Brave
Lees ook:Eerste blik op Pixars nieuwe logo voor Brave
Lees ook:Spannende afbeelding uit Pixars Brave
Lees ook:Vermoedelijke stemmen van The Bear and the Bow
Lees ook:Is Pixar eindelijk klaar voor een vrouwelijke hoofdrol?

4 reacties op “Nieuwe titel voor Pixars The Bear and the Bow

  1. peter

    lijkt me een tofe film

      /   Beantwoorden  / 
  2. Paultje

    vermoeiend hoor
    een titel doet geen jongens naar de bios komen

      /   Beantwoorden  / 
  3. Rex

    Ben ik errug benieuwd naar. T klinkt allemaal iig goed.. was wel gewend aan de naam ‘the bear and the bow’.. maar Brave is ook wel oke.
    bij de eerste titel denk je wel direct aan een beer en een boogschutter… 2e titel is iets vager/algemener.

    (Stel dat ze Up bijv. Flying house hadden genoemd…misschien een net iets te visuele titel?)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Franky

    Ik vind het persoonlijk wel erg stoer dat Pixar voorheen met UP en WALL•E zo gedurfd heeft om filmtitels te kiezen die ze zelf nog helemaal een betekenis konden /moesten geven. Bij het voorbeeld ‘Flying House’ is toch een heleboel magie (en dus durf) verdwenen.
    Ze zijn in dit geval dus niet ‘brave’ genoeg helaas…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.