Pixars animatiefilm Newt officieel afgelast

Pixars animatiefilm Newt werd officieel afgelast

Het gerucht dat Newt, de origineel klinkende animatiefilm over een stel zeldzame salamanders, zou zijn afgelast, werd eindelijk officieel bevestigd.

Een verkeersbord voor Newt op de campus van PixarNa het maandenlang stilzwijgen na het nieuws dat de productie van Newt zou zijn uitgesteld, komt er eindelijk een antwoord uit officiële hoek. Op een vraag van The Pixar Blog waarom de animatiefilm niet voorkomt in het recente supplement van de officiële encyclopedie Disney A to Z, kwam het antwoord ‘the film has been cancelled’.

Die reactie kwam er vanaf het e-mailadres van Dave Smith, auteur van het boek en oprichter van het officiële Walt Disney Archief.

Hoewel het nieuws eerder al officieus werd bevestigd door Floyd Norman, een bekende en voormalige animator bij Disney, moge het nu duidelijk zijn dat de animatiefilm helaas niet zal verschijnen. Behalve de plot, een stukje artwork en een grappig verkeersbord op het domein van de animatiestudio, is dat wellicht het laatste wat we nog over Newt zullen horen. Voor de lezers bij wie alleen het kortetermijngeheugen nog werkt, herhalen we nog even het verhaal: Newt en Brooke zijn de twee laatste blauwvoetsalamanders op aarde. Het duo wordt door wetenschappers gedwongen om zich voort te planten zodat hun soort niet uitsterft. Het enige probleem is dat de twee elkaar eigenlijk helemaal niet kunnen uitstaan.

Laat ons weten wat jij ervan vindt. Is het opbergen van dit slappe verhaal een terechte beslissing of is het een trieste zaak dat de salamanders nu ‘bij de vissen slapen’?

(Via The Pixar Blog en SlashFilm)

Lees ook:Artwork voor Pixars afgelaste animatiefilm Newt
Lees ook:Newt
Lees ook:Meer ongezien artwork voor Pixars Newt
Lees ook:Salamanderliefde in Pixar’s Newt
Lees ook:Vervolg op Monsters Inc geen gerucht meer?

10 reacties op “Pixars animatiefilm Newt officieel afgelast

  1. Junad

    Erg jammer, het klonk als een leuk verhaal. Misschien meer iets voor een short?

      /   Beantwoorden  / 
  2. peter

    jammer leek wel een leuke film

      /   Beantwoorden  / 
  3. Calypso

    Verschillende Pixar beslissingen in het verleden voor het cancelen of uitstellen van films heb ik altijd jammer gevonden, maar achteraf begrepen. De laatste tijd begin ik echter bij Disney steeds meer onbegrip te krijgen bij het veranderen van titels, uitstellen of cancelen van films etc. Bij deze vooral; hoewel de plot wat slap overkomt kan je dat van elke pixar zeggen: “vis raakt vader kwijt en gaat op zoek”, “rat wil chefkok worden” of “oude man gaat met woudloper z’n droom achterna”. Bij deze film had ik het idee dat men vooral erg veel met humor kon doen – toen ook nog bekend werd wie hem ging regiseren werd dit een film waar ik erg naar uit keek.

    Hoewel we het mogelijk nooit zullen weten waarom de film niet doorgaat, kan ik onbegrip en vooral teleurstelling voor deze beslissing absoluut niet onderdrukken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      De enige reden is bij (de uitwerking van) het verhaal te zoeken, lijkt me. Ze hebben bij Pixar talent zat om er visueels iets moois te maken. Maar als je geen goed verhaal als basis hebt, dan houdt het blijkbaar snel op. Ook al klinkt de beschrijving leuk, is dat misschien niet voldoende om 90 minuten te vullen. Het zou me verbazen, maar wie weet krijgen we Newt alsnog als een kortfilmpje te zien, zoals Junaid zei. Dat zou vast een leuk compromis zijn voor de mensen die tijd en energie in het project staken. We zien het wel.

        /   Beantwoorden  / 
  4. popo

    Eigenlijk denk ik dat Pixar het project uitsteld. Het is niet de eerste keer dat ze hun idee later verder uitwerken.
    Ook al heb ik niets liever dan Newt. Laat ze eerst maar aan Brave, Cars 2 en Monsters inc. 2 werken. Genoeg projecten aan hun handen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. paultje

    Het zijn vooral de sequels die bij mij de smaak verpesten
    al is het verhaal nog zo goed
    ik zie liever een ‘nieuw’ verhaal

    Newt heeft story issues
    dan kost t erg veel om iedereen aan t werk te houden
    en cancellen is dan de optie

    @Calypso
    alle beslissingen draaien uiteindelijk om geld
    ook het cancellen van een film of een naamsverandering
    helaas…

      /   Beantwoorden  / 
  6. Locall

    Het lag niet aan het verhaal, maar meer omdat andere studios zoals Blue Sky ook ineens films gaan maken met een soortgelijk plot, zo heeft Blue Sky voor 2012 de film Rio gepland, een papegaai die denkt dat hij de laatste van zijn soort is, totdat hij hoort dat er Brazilie een vrouwtje van zijn soort is gespot, en gaat naar haar op zoek.

    En Alpha en Omega, Kate en Humprey zijn gedwongen samen te werken om naar huis te kunnen, terwijl ze elkaar niet kunnen uitstaan, totdat ze ineens verliefd worden.

    Klinkt bekend, he?

      /   Beantwoorden  / 
  7. Vianerd

    Nah, het is, denk ik, gewoon dat hele ‘omg we moeten ons voortplanten maar we haten elkaar’ plotline dat veel gebruikt word. Ice Age 2 had dat ook al.

    Best wel balen dat Newt is afgelast, ik keek er net zo naar uit. D:

      /   Beantwoorden  / 
  8. max

    zo jammer van mij mocht die 2 weken in de bioscoop draaien en dat monsters en co 2, had van mij gecancelled worden

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.