KLIK!-festival start crowdfunding actie


Het KLIK! Amsterdam Animation Festival vraagt om de steun van animatieliefhebbers om haar vijfde editie in stijl te kunnen vieren.

Uit het persbericht: “In juni roept KLIK! de hulp van haar achterban en animatieliefhebbers in om de vijfde verjaardag van het festival tot een waar festijn te kunnen maken. Want ook buiten de bioscoopzalen heeft het festival vele plannen voor opvallende installaties, legendarische feestjes en bijzondere acts om het medium animatie te vieren. Ten behoeve van de actie worden ook een aantal unieke kunstwerken aangeboden, speciaal voor de gelegenheid gemaakt door onder andere de spraakmakende en prijswinnende Nederlandse animatoren Lois van Baarle (winnaar HKU Award 2009) en Erik van Schaaik (Buitenspelen, Dit of Dat – winnaar Dutch Academy Award 2006).”

Van 1 juni tot en met 1 juli kan iedereen doneren via de website www.voordekunst.nl. Het promotiefilmpje voor de actie, met een knap stukje animatie aan het begin gemaakt door studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, is hieronder te bekijken.

Het KLIK! Amsterdam Animation Festival vindt van 7 tot en met 11 november plaats in EYE, het nieuwe filmmuseum te Amsterdam. KLIK! is een nationaal en internationaal label voor kwalitatieve en uitdagende animatie. Gedurende het jaar organiseert de stichting evenementen over de hele wereld met de wens om animatie, in de breedste zin van het woord, op frisse wijze toegankelijk te maken voor een groot publiek. Meer informatie is te vinden op de website van de organisatie.

Promotiefilm KLIK! Voordekunst

Lees ook:KLIK! start tweede editie World Domination Award
Lees ook:KLIK! 2013 zoekt animatiefilms
Lees ook:KLIK! festival op zoek naar korte animatiefilms
Lees ook:KLIK! initieert de World Domination Award
Lees ook:KLIK! Animatiefestival zoekt verse animatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.