Eerste details over Bad Days en Fanboy Rampage

Het Nederlandse tekenfilmpje Disassembled is een groot succes geworden. De maker ervan heeft net een studio opgericht om series te maken voor Marvel-legende Stan Lee en YouTube-kanaal Mondo Media. Wij hebben de allereerste details.

Iets kleins kan soms iets heel groots worden. We hebben het niet over de Hulk, maar over Disassembled. Dat is een korte animatiefilm van Junaid Chundrigar die in mei het internet veroverde en ondertussen al meer dan 610.000 keer werd bekeken.

Soms zijn het de juiste mensen die op het juiste moment je werk bekijken. Zo vond Marvel-legende Stan Lee het filmpje zo tof dat hij een speciale introductie maakte (zie Disassembled) en om een heuse serie vroeg. Daar hield het niet bij op. Ook de mensen achter het erg populaire YouTube-kanaal Mondo Media waren onder de indruk en klopten bij de Nederlandse animator aan. Dat resulteert in Bad Days en Fanboy Rampage, twee nieuwe webseries die op dit moment in de maak zijn.

Bad Days wordt gemaakt voor Stan Lee’s World of Heroes en Vuguru (de digitale studio van voormalig Disney-topman Michael Eisner). De serie bestaat uit twaalf afleveringen van ongeveer twee minuten en bevat meer absurde avonturen zoals die in Disassembled te zien waren. Verwacht je dus aan allerlei grappen over superhelden die een slechte dag hebben. Beroemde strippersonages zoals Spider-Man, Batman en Hellboy zullen in de parodie opduiken. Daarnaast wordt ook een making-of gemaakt die eveneens online verschijnt.

Fanboy Rampage, een reeks van vijf afleveringen van ongeveer twee minuten, draait om de komische belevenissen van vier kinderen die zich verkleden als hun favoriete personages uit bekende actiefilms en games. Hun komische, maar gevaarlijke spelletjes zorgen uiteraard voor problemen met onschuldige voorbijgangers en hun ouders. De eerste concept art verraadt alvast de aanwezigheid van een karakter uit het populaire videospel Assassin’s Creed. Het resultaat wordt niet zo bloederig als Happy Tree Friends (een andere, bekende Mondo-serie), maar af en toe spat er wel wat ketchup rond.

Om de series te maken heeft Junaid Chundrigar samen met collega-animator Davor Bujakovic (beiden zijn afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht) een nieuwe studio opgericht met een oer-Hollandse naam: KLOMP! Animation. Het duo is nu volop bezig met het bedenken van verhalen en uitwerken van ideeën. De twee series vereisen fulltime aandacht en binnenkort zal de studio extra mensen aannemen om de animaties te produceren. In Amsterdam zitten de makers in hetzelfde gebouw als hun sound designer Erik Griekspoor zodat er amper tijd verloren gaat bij de creatie van de tekenfilms.

De twee dolgelukkige animators vliegen deze week naar Amerika, waar de trailer voor Bad Days tijdens het World of Heroes-panel aan de wereld wordt voorgesteld op Comic-Con. Dat is een gigantisch evenement in San Diego waar vier dagen lang de halve wereld verzamelt om te geilen op alles wat met (super)helden te maken heeft. Bekende studio’s zoals Disney, Warner Brothers, Marvel, Cartoon Network en Nickelodeon stellen er hun nieuwe (animatie)films en -series voor. Naast Junaid en Davor zijn er ook minder bekende regisseurs zoals Peter Jackson en Zack Snyder die hun recentste filmpjes komen promoten (respectievelijk The Lord of the Rings-prequel The Hobbit en de nieuwe Superman-film Man of Steel) .

Bovenaan rechts in dit bericht vind je het eerste promotieplaatje voor Fanboy Rampage (klik voor hoge resolutie). Op de website van KLOMP! lichten de makers een tipje van de sluier op en kun je de eerste stukjes artwork bekijken. Naast de twee internationale series wordt er in de studio ook nog gewerkt aan The New Kid, een korte tekenfilm over een moerasmonstertje dat gepest wordt op school, en de maffe animatieserie Gerard en Stipje Door de Tijd (zie vorig bericht).

Lees ook:Trailer voor serie Bad Days
Lees ook:Disassembled steekt de draak met superhelden
Lees ook:Nieuwe Batman-short online
Lees ook:Eerste trailer voor Green Days
Lees ook:Sfeervolle afbeeldingen uit Green Days

Eén reactie op “Eerste details over Bad Days en Fanboy Rampage

  1. DragonMaster

    Wow… een serie maken voor Stan Lee? VET! Ik had ‘Disassembled’ al op deze site gezien en kijk uit naar de nieuwe epic fails van de heroes.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.