Romantisch plaatje van The Tale Of Despereaux

Bij het doorbladeren van een Animation Magazine van enkele maanden oud, kom ik onderstaand mooi plaatje van de nieuwe animatiefilm The Tale Of Despereaux tegen.

The Tale Of Despereaux is een 3D animatiefilm van Framestore CFC in samenwerking met Universal Pictures, gebaseerd op het gelijknamig boek van Kate Dicamillo. De film wordt geregisseerd door Sam Fell. De indrukwekkende stemmencast bestaat uit Matthew Broderick, Dustin Hoffman, William H. Macy, Christopher Lloyd, Robbie Coltrane, Kevin Kline, Stanley Tucci, Tracey Ullman, Sigourney Weaver en Emma Watson.

Het plaatje ziet er ouderwets romantisch uit, net als het kleine muisje zelf, maar het is afwachten hoe dit zich verder zal ontwikkelen wanneer de 3 dimensies worden toegevoegd.

Het verhaal speelt zich af in Dor, een magisch koninkrijk waar ooit het zonlicht scheen, iedereen uitbundig lachte en de lekkerste soep ter wereld werd gemaakt. Door een verschrikkelijk ongeluk komt hier plots verandering in. De koninklijke familie is doodongelukkig en het land kleurt grijs. Tot op een dag een moedige en romantische muis genaamd Despereaux Tilling (Justin Long) ter wereld komt. De muizenwereld blijkt al snel te klein voor zijn ridderlijke ideeën en samen met zijn vriend Roscuro (Dustin Hoffman) de rat, trekt hij op avontuur. De kleine muis wordt verliefd op de menselijke prinses Pea (Emma Watson) en hij gaat op missie met zijn vriend om de prinses te redden van al haar problemen.

The Tale Of Despereaux komt op 19 december 2008 in de Amerikaanse zalen.

Lees ook:Sfeervolle trailer The Tale of Despereaux
Lees ook:The Tale of Despereaux vandaag in de Nederlandse Bioscoop
Lees ook:Exclusieve foto’s The Tale of Despereaux
Lees ook:Nieuwe poster Tale of Despereaux
Lees ook:Officiële site Despereaux online

2 reacties op “Romantisch plaatje van The Tale Of Despereaux

  1. esteban

    In ieder geval een heel indrukwekkende stem-cast (ze kozen duidelijk niet voor populariteit, maar kwaliteit) voor dit veelbelovende project. Als ik het werk van Framestore bekijk, echter, weet ik niet goed wat te verwachten. 3D animatie zoals we krijgen van Pixar of Dreamworks, of meer iets in de trend van ‘Stuart Little’?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rein

    Het is een misverstand dat aangenomen wordt dat deze, met behulp van CGI (Computer Generated Images) gemaakte animatiefilm,
    in 3D wordt gemaakt. De eerste beelden van The Tale of Despereaux zien er werkelijk fantastisch uit. De gekozen klassieke kleur-stelling is een verademing en zorgt voor een geweldige sfeertekening. Helaas moeten we nog tot begin 2009 wachten eer de film in Nederland in de bioscoop komt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.