Geweldige videoclip voor Easy Way Out

Smul van een originele stop-motionvideo vol leuke details.

Gotye is goed op weg om een van mijn favoriete groepen te worden. Niet alleen door hun leuke songs, maar ook door de knappe, geanimeerde videoclips die hun nummers krijgen (zie vorige berichten). Gotye is het alter ego van de Belgisch-Australische muzikant Wouter ‘Wally’ De Backer.

De nieuwste videoclip voor het nummer Easy Way Out werd geregiseerd door Darcy Prendergast, een bekende animator uit Australië die ondertussen zijn eigen studio heeft (Oh Yeah Wow, opgericht met Ash Nicholls).

Het onderstaande pareltje is het resultaat van negen maanden werk, waarvan er vijf gingen naar het bouwen van de vijf kamers die aaneensluiten. Voor het kantoor werden meer dan 10.000 vellen papier gebruikt, die later met een vlammenwerper allemaal werden verschroeid. In de videoclip eist de dagelijkse sleur zijn tol. Als je de clip meerdere keren bekijkt (iets wat je zeker moet doen), zullen je steeds meer leuke details opvallen. Zo verschijnt er in de metro steeds meer graffiti, waaronder het opschrift ‘CG SUX’. Long live stop motion, indeed…

Videoclip voor Easy Way Out

(Via Twitch)

Lees ook:Beklemmende visuals voor Easy Way Out
Lees ook:Leuke videoclip voor State of the Art
Lees ook:Originele videoclip voor Dinosaurs
Lees ook:Prachtige videoclip voor Bronte van Gotye
Lees ook:Leuke videoclip voor Nergens Zonder Jou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.