Tim Burton plant Night of the Living

Regisseert Tim Burton binnenkort een geanimeerde monsterfilm?

Zijn nieuwste stop-motioncreatie (Frankenweenie) draait nog niet in de bioscoop en toch broedt Tim Burton naar verluidt alweer op een nieuwe, duistere animatiefilm.

In een interview met Heat Vision onthult Seth Grahame-Smith dat hij aan het script werkt voor Night of the Living, een nieuwe animatiefilm voor regisseur Tim Burton. De twee hebben een voorgeschiedenis, want de auteur schreef het scenario voor Dark Shadows en Abraham Lincoln: Vampire Hunter; twee liveactionfilms die Burton respectievelijk regisseert en produceert. De eerste is een komische vampierenfilm met een doodsbleke Johnny Depp (mei 2012), de tweede een fantasievol avontuur over de Amerikaanse president als vampierenjager (juli 2012).

Night of the Living is een verhaal dat Smith jaren geleden bedacht. Toen hij Burtons werk voor Frankenweenie en Corpse Bride zag, vertelde hij hem over zijn idee dat in dezelfde stijl kon worden gemaakt. Burton was blijkbaar geïnteresseerd, want Smith schrijft nu voor Warner Brothers een script. Over de plot is niets bekend, maar volgens Smith wordt het een monsterfilm gemaakt met stop-motionanimatie.

Of de geanimeerde monsterfilm werkelijk groen licht krijgt, valt nog even af te wachten. Dat hangt wellicht af van de kwaliteit van het script en de interesse en vrije tijd van Burton.

(Via THR, afbeeldingen uit The Nightmare Before Christmas en Frankenweenie)

Lees ook:The Nightmare Before Christmas krijgt géén vervolg
Lees ook:Tim Burton brengt Frankenweenie uit in 2012
Lees ook:Tim Burton kan eindelijk aan Frankenweenie beginnen
Lees ook:Tim Burton verfilmt Frankenweenie én… Alice in Wonderland!
Lees ook:Night of the Living Dead: Origins 3D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.