Teaserposters Kaze Tachinu

Vier posters voor Ghibli’s nieuwe animatiefilm The Wind Rises.

Zoals we eerder schreven, werkt regisseur Hayao Miyazaki (Spirited Away, Princess Mononoke, My Neighbour Totoro) aan Kaze Tachinu (The Wind Rises). Dat is Studio Ghibli’s nieuwe tekenfilm die gebaseerd is op het leven en het werk van oorlogsvliegtuigenmaker Jiro Horikoshi.

Voor het Japanse leger ontwierp Horikoshi heel wat toestellen die gebruikt werden in de Tweede Wereldoorlog. Het bekendste model is de Mitsubishi A6M Zero; een klein, maar verrassend snel en wendbaar jachtvliegtuig waarmee de Amerikanen in de Stille Oceaan werden aangevallen. Naar verluidt wilde hij alleen maar een prachtige machine maken, maar werd zijn uitvinding later een moordmachine waar hij moeilijk trots op kon zijn. Dat tragische aspect zou ook in de film worden verwerkt.

De afgelopen dagen zijn vier nieuwe posters opgedoken. Een van vier promotieplaatjes bevat een schildersezel en verwijst naar de eerste poster (rechts afgebeeld). Een andere afbeelding met daarop een vliegtuigwrak komt bijna letterlijk uit de Kaze Tachinu-manga die Miyazaki tekende (zie voorbeeld onderaan). Die strip werd, net als de gelijknamige roman van Tatsuo Hori, als basis voor het script van Miyazaki’s tekenfilm gebruikt.

De stem van hoofdpersonage Jiro Horikoshi wordt ingesproken door Hideaki Anno. De 52-jarige man leent voor het eerst zijn stem aan een animatiefilm, maar is erg bekend als regisseur van de Evangelion-animatieserie en -films. Eerder werkte hij als animator mee aan Miyazaki’s Nausicaä of the Valley of the Wind (1984).

Kaze Tachinu wordt in Japan op 20 juli 2013 in de bioscoop verwacht. Later dit jaar brengt Studio Ghibli – na veertien jaar! – weer een nieuwe film uit van regisseur Isao Takahata: The Tale of Princess Kaguya.

Teaserposters Kaze Tachinu (klik voor hogere resolutie)

(Via Studio Ghibli)

Lees ook:Trailer Kaze Tachinu
Lees ook:Personages uit Kaze Tachinu
Lees ook:Teaser Kaze Tachinu
Lees ook:Vertaald voorsmaakje Kaze Tachinu
Lees ook:Hayao Miyazaki kiest het luchtruim

4 reacties op “Teaserposters Kaze Tachinu

 1. 5tarvin

  kan niet wachtten om hem te zien

    /   Beantwoorden  / 
 2. locall

  mooi mooi mooi!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hansje

  Een nieuwe Miyazaki is altijd iets om naar uit te kijken. Maar het wordt wel tijd dat de Ghibli Studios weer eens iets in een ander stijltje maken, zoals bijvoorbeeld “My neighbors the Yamadas”.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.