The Simpsons eren Walt Disney en Pixar

The Simpsons eren Walt Disney en Pixar

Een leuk fragment uit een aflevering van The Simpsons bevat enkele scènes uit beroemde (animatie)films. Herken jij ze allemaal?

Wall-E en Eve in The SimpsonsIn de aflevering Stealing First Base (seizoen 21, aflevering 15) krijgt Bart na een ongelukkige val mond-op-mondbeademing van zijn nieuwe vriendinnetje Nikki. Deze reanimatie beleeft Bart als een onbeschrijfelijke ervaring die wordt weergegeven met allerlei kusfragmenten uit bekende films.

Naast heel wat scènes uit bekende klassiekers (Gone with the Wind) en recente speelfilms (Spider-Man), laat de montage ook enkele stukjes zien uit Walt Disneys tekenfilms Lady and the Tramp, Beauty and the Beast en Pixars computeranimatie Wall-E. Verder kun je nog personages uit Alien, Planet of the Apes en Star Trek herkennen. De titels van de andere films ontglippen me op dit moment. Overigens is de montage ook een parodie, want uiteraard zijn niet alle scènes echt gebeurd in de films.

Het is niet de eerste keer dat The Simpsons bekende animatiefiguurtjes in de televisieserie laten opdraven. Eerder kon je Carl Fredericksons ballonnenhuis uit Up voorbij zien vliegen en had Homer een vrij onaangename ontmoeting met robotje Wall-E.

Het bewuste fragment uit The Simpsons: Stealing First Base

(Via PixarPlanet, met dank aan Tim voor de tip)

Lees ook:Huis uit Up zweeft door The Simpsons
Lees ook:De gruwelijke waarheid achter The Simpsons
Lees ook:Wat gebeurt er na The Simpsons Movie?
Lees ook:Futurama parodieert Japanse tekenfilms
Lees ook:The Killers en Blink 182 in muziekmontage Planet 51

4 reacties op “The Simpsons eren Walt Disney en Pixar

  1. DragonMaster

    Zit Scarface er ook niet bij? Of zo’n andere maffiafilm. :D

      /   Beantwoorden  / 
  2. M

    De scene met Beauty & the Beast komt uit een liveaction versie, niet de disney versie

    De parodie op Alien 3 is wel een ode aan een animatieserie, namelijk “the Critic”, welke een serie is van Al Jean die momenteel de baas is bij the Simpsons. Clipje vind je hier: http://www.youtube.com/watch?v=DVtVZWzhG_s

    Verder zijn alle scenes letterlijk uit de films genomen, de humor zit hem meer in wat voor kusscenes het zijn. De gehele scene is overigens een parodie op Cinema Paradiso

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Aha! Dat ik The Critic niet kende, zonde. Dat stukje ziet er hilarisch uit. Ik kon me niks herinneren van een ‘echte kus’ in Alien, maar blijkbaar zijn het dus toch allemaal echte fragmenten uit films die op zichzelf al een parodie zijn. Bedankt voor de verhelderende toevoeging alweer, M. :)

        /   Beantwoorden  / 
  3. Sanjay

    Die van Wall-E is leuk

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.