Batman: Year One krijgt een animatiefilm

Batman: Year One krijgt een animatiefilm

De bekende stripalbums van Frank Miller over de beginjaren van Batman worden in een nieuwe animatiefilm gegoten.

Afbeelding uit Batman: Gotham KnightHoewel Warner Brothers het nieuws nog niet heeft bevestigd, meldt Comics Continuum dat er een nieuwe animatiefilm over Batman aankomt. Als basis voor het verhaal wordt Batman: Year One gebruikt, de vierdelige stripreeks die gepubliceerd werd in 1987 en van de hand van Frank Miller is. Diens naam begint ook in de filmwereld steeds bekender te worden, nadat een aantal filmadaptaties van zijn populaire strips de voorbije jaren heel wat succes kenden in de bioscoop. Denk aan het duistere Sin City en het bikkelharde Spartanenepos 300.

De covers van de comics Batman: Year OneToch wordt de nieuwe Batmanfilm wellicht rechtstreeks op dvd en blu-ray uitgebracht, net zoals heel wat van zijn voorgangers. Zo kwam twee jaar geleden Batman: Gotham Knight uit, een verzameling van zes korte avonturen die zich afspeelden in de tijd tussen de liveactionfilms Batman Begins en The Dark Knight. De trailer hiervan vind je onderaan in dit bericht.

Batman: Year One gaat over de eerste jaren dat Bruce Wayne in de huid van de gevreesde vleermuis kruipt. Ook luitenant James Gordon gaat nog maar net aan de slag bij de politie van Gotham City. De albums beginnen met de terugkeer van Bruce, die na de moord op zijn schatrijke ouders naar het buitenland trok en zich daar een meester maakte in allerlei vechtsporten. Wanneer hij weer thuiskomt en de verdorven kanten van Gotham City ontdekt, besluit hij zijn thuis vrij te maken van de criminaliteit die de stad overwoekert.

Sam Liu zou de film regisseren, zoals hij dat eerder ook al deed voor Hulk vs Thor, Super/Batman: Public Enemies, Planet Hulk en Justice League: Crisis on Two Earths. Gezien de samenwerking tussen Warner Brothers Animation en de Japanse studio 4°C (denk aan de nieuwe ThunderCats-serie), zou het me niet verbazen als ook Batman: Year One een anime-achtige tekenstijl krijgt, maar dat is voorlopig niet meer dan een gok.

Artwork voor Batman: Year One

Artwork Batman: Year One

Trailer van Batman: Gotham Knight (2008)

(Via Strip Turnhout)

Lees ook:The Dark Knight Returns krijgt animatiefilm
Lees ook:Trailer Batman: Under the Red Hood
Lees ook:Trailer voor The Dark Knight Returns
Lees ook:Clip uit The Dark Knight Returns
Lees ook:Coole eerste clip uit Batman: Year One

2 reacties op “Batman: Year One krijgt een animatiefilm

  1. Niels Beekes (Aniforce)

    oh héll ye… :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jeroen

    Vind ik alvast een heel goed idee, het enige waar ik een klein beetje voor vrees is de regie, vond de DC films van zijn hand toch de minste van de reeks stDVD movies.
    .
    Ik geef hem wel zeker nog een kans hoor. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.