The Flying House wordt gerestaureerd

Bill Plympton knapt een antieke kortfilm van Winsor McCay op.

Wie festivals bijwoonde waar Bill Plympton kwam spreken, wist al langer dat de New Yorkse animator werkt aan de restauratie van The Flying House. Dat is een korte animatiefilm uit 1921 van Winsor McCay, een van de pioniers van de animatie. Zijn naam is gelinkt aan de jaarlijkse Annie Award die gegeven wordt aan iemand met een indrukwekkende carrière in de animatiewereld.

The Flying House was de laatste korte animatiefilm van McCay. Het filmpje is niet alleen in een slechte staat, maar werd ook nog eens bezoedeld door belachelijke tekstballonnetjes. Plympton heeft het nu op zich genomen om de animatie op te knappen. Reflecties, krassen en beschadigingen worden verwijderd en het hele filmpje wordt ingekleurd. De ballonnetjes worden vervangen door echte dialogen van twee acteurs (Patricia Clarkson en Matthew Modine). Een muzikant en geluidstechnicus worden eveneens ingeschakeld om het filmpje van klank te voorzien.

Via Kickstarter probeerde hij daarvoor 10.000 dollar in te zamelen. Met succes, want dankzij de hulp van zijn fans sprokkelde hij bijna het dubbele van dat bedrag in. Samen met enkele studenten kan hij nu voortwerken aan de restauratie. Niet minder dan 12.000 frames worden door het team onder handen genomen.

Onderaan vind je een video waarin Bill Plympton uitlegt wat er gaat gebeuren. Je krijgt eveneens een voorsmaakje van de make-over die The Flying House te wachten staat. Helemaal onderaan vind je het originele tekenfilmpje.

Bill Plympton over The Flying House

Korte animatiefilm The Flying House (1921)

Lees ook:The Simpsons volgens Bill Plympton
Lees ook:Brad Bird neemt afscheid van animatie
Lees ook:Animaties voor horrorfilmcollectie
Lees ook:Fear of Flying
Lees ook:Road Runner en Coyote in Fur of Flying

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.