Nieuwe plaatjes uit The Congress

Meer afbeeldingen uit de futuristische animatiefilm.

The Congress is de nieuwe film van Ari Folman (Waltz with Bashir). Geen honderd procent pure animatie, want de film begint in live action en schakelt later over naar getekende animatie. Dat heeft te maken met het vreemde verhaal, dat gebaseerd is op The Futurological Congress, een sciencefictionroman van Stanislaw Lem.

Robin Wright speelt een actrice die haar identiteit verkoopt aan een filmstudio. Ze wordt helemaal gescand en haar beeld wordt gekloond. Daardoor heeft ze zichzelf overbodig gemaakt, want de studio kan haar virtuele model eindeloos gebruiken en recycleren. Dan neemt het verhaal een sprong in de tijd (en begint het geanimeerde gedeelte). De studio aan wie ze haar identiteit verkocht, is ondertussen samengegaan met een groot, farmaceutisch bedrijf. Wanneer ze haar contract wil vernieuwen, hoort ze dat haar identiteit ook verkocht zal worden als een chemische substantie die de dromen van mensen kan vullen…

Bizar? Zeker, maar wel interessant. Bovendien is Folman niet de eerste de beste regisseur. Waltz with Bashir werd genomineerd met een Oscar in 2009. Op de afbeeldingen onderaan zie je acteurs Harvey Keitel en Robin Wright, net als haar geanimeerde evenbeeld.

Nieuwe afbeeldingen uit The Congress (klik voor hogere resolutie)

(Via Animafilms)

Lees ook:Nieuwe futuristische beelden uit The Congress
Lees ook:Eerste beelden uit The Congress
Lees ook:The Congress opent Quinzaine
Lees ook:Vier nieuwe acteurs voor The Congress
Lees ook:Een eerste blik op de animatiefilm The Congress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.