Coraline niet geschikt voor koumpounofoben


We hebben op dit blog al vaker aandacht besteed aan Henry Selicks Coraline, maar deze laatste trailers willen we toch graag nog even delen.

Neil Gaiman, auteur van het gelijknamige boek, spreekt in dit filmpje over de geniale uitvinding van de knoop, een object dat bij de meeste mensen geen grijntje emotie naar boven brengt, maar in zeldzame gevallen voor ware trauma’s zorgt. Deze mensen hebben last van koumpounophobia, oftewel angst voor knopen.

In het minieme geval dat je aan deze fobie lijdt, is het af te raden om de trailer te bekijken, laat staan de volledige animatiefilm. Voor al de rest: genieten maar!

En ook onderstaande spookachtige trailer is niet voor angsthazen. Henry Selick brengt met dit project een grimmig sprookje erg sfeervol tot leven. En niet te vergeten, de film komt uit in Digital 3D, wat de kijkervaring mogelijk nog intenser zou kunnen maken.

Trailer Coraline

Dakota Fanning, ondertussen al een halfwassen tienermeisje van 14, vertolkt de hoofdrol. Ook Ian McShane, French & Saunders en Teri Hatcher lenen hun stem aan Coraline, dat zonder twijfel een animatiefilm is om halsreikend naar uit te kijken. Het is nog wachten tot 22 april voor de Nederlandse, en 21 oktober voor de Vlaamse lezers.

Lees ook:
- Coraline stunt nr.2
- Coraline nieuwe trailer en 50 magic boxes
- Coraline website en nieuwe trailer

Lees ook:Teri Hatcher spreekt stem in voor Coraline
Lees ook:Coraline: zoek de verschillen
Lees ook:3D trailer Coraline
Lees ook:Be careful what you wish for – nieuwe Coraline poster
Lees ook:Coraline teaser trailer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.