Releasedatum en tipje van de sluier voor buitenbeentje 9

Na de trailer is er nu ook een videofragment te bekijken van 9, de nieuwste animatiefilm van Shane Acker. Bovendien hebben we ook nog wat gedetailleerde sketches gevonden.
Toegegeven, 9 is niet meteen een alledaagse animatiefilm. Vergeet de keurige en gave computerpersonages zoals je die kent uit de films van Pixar of Dreamworks, Starz Animation slaat met deze film een andere weg in. Na enkele kortfilmpjes wordt dit het eerste grote project voor Shane Acker. 9 is overigens gebaseerd op zijn gelijknamige filmpje waarmee hij in 2006 genomineerd werd voor een Oscar voor Beste Animatiekortfilm. Een van de grote namen uit het lijstje met producers van de film is niemand minder dan Tim Burton (Corpse Bride, The Nightmare Before Christmas).

De originele personages in 9 zijn enkele lappenpoppen die zich terug hebben getrokken onder de grond om er te schuilen voor de moordzuchtige machines die op de aarde ronddwalen en alle leven op de planeet willen uitroeien. 9 is niet alleen de titel van de film maar ook de naam van het hoofdpersonage. De uit enkele aan elkaar genaaide lapjes stof hebben in de film immers geen naam, alleen maar een nummer. Elijah Wood neemt de hoofdrol op zich en wordt bijgestaan door andere Hollywood-bekenden zoals John C. Reilly, Jennifer Connelly, Crispin Glover, Martin Landau en Christopher Plummer.

MTV gaf enkele dagen geleden iets meer dan twee minuten vrij uit de animatiefilm en zodra je het fragment hebt bekeken wíl je gewoon het vervolg zien. Helaas wordt je geduld nog even op de proef gesteld, want 9 verschijnt pas – hoe kan het ook anders – in de Nederlandse zalen op 9/9/2009. In afwachting van de release hebben we onderaan in dit bericht nog wat originele sketches voor je verzameld. Als je de trailer nog eens wil herbekijken kan je dat op YouTube.

Sketches

Videofragment

Update: Blijkbaar zijn wij niet de enige die naar de film uitkijken, collega-blogger Edgar Schaake had er ook al een bericht over geschreven. En helemaal terecht natuurlijk, want de fragmenten laten je snakken naar meer.

Lees ook:Duistere trailer voor Plus Minus
Lees ook:Nieuwe, onheilspellende poster voor 9
Lees ook:Het mysterie rond 9 wordt steeds groter
Lees ook:Nieuwe blik op overige personages uit 9
Lees ook:Personages uit 9 zetten hun beste beentje voor

Eén reactie op “Releasedatum en tipje van de sluier voor buitenbeentje 9

  1. David

    Zag het een paar dagen geleden al ja!
    Sinds de trailer kijk ik al uit naar deze film en nu al helemaal :D Komt hij echt serieus over heel de wereld uit op 9/9/09? :O Das wel hip :D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.