The Beatles swingen de pan uit in Rock Band

Om een of andere onverklaarbare reden is dit filmpje voor The Beatles: Rock Band door de mazen van ons net geglipt. Onvergefelijk natuurlijk, want de combinatie van goede muziek en dito animatie is minstens een vermelding waard op Animatieblog.

The Beatles: Rock Band is een videogame van Harmonix. Voor de release van het spel vroegen de makers aan Pete Candeland om een trailer te maken die eveneens de intro zou worden van de game. Candeland is al langer bekend door de muziekclips die hij als animator maakte voor de Britse band Gorillaz, waarvan je er enkele kan terugvinden op zijn portfolio bij Passion Pictures.

Heel wat oude hits van The Beatles klinken op de achtergrond terwijl de geanimeerde helden van het ene concert naar het andere hollen terwijl ze een horde fans proberen te ontlopen.

Voor de Beatles-diehards zitten er in de clip nog enkele leuke verwijzingen verborgen naar bekende liedjes van de popgroep. Zo is op een gegeven moment, wanneer de jongens naar New York vliegen, onder een brug de Yellow Submarine te zien (bewijsstuk #1).

Ook wanneer de groep een stel fans ontvlucht en in een taxi wipt, staat op de achtergrond een sexy, vrouwelijke parkeerwachter, een verwijzing naar de hit Lovely Rita (bewijsstuk #2).

Maar zelfs zonder deze easter eggs blijft de intro een erg knap animatiefilmpje.

Introfilmpje The Beatles: Rock Band

(Via RS, met dank aan Marc N. voor de tip)

Lees ook:Korte animatiefilm: Twist and Shout
Lees ook:Disney plant Mr Toad’s Wild Ride-film
Lees ook:Disney en The Stuff of Legend
Lees ook:Passion Pictures RockBand2 Trailer
Lees ook:Nieuwe animatiefilm over The Beatles in de maak

Eén reactie op “The Beatles swingen de pan uit in Rock Band

  1. Pieter

    Beste.Band.Ooit. :D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.