Dromerige trailer voor Het Zandmannetje

Bekijk de allesbehalve slaapverwekkende trailer voor The Sandman and the Lost Sand of Dreams, een mooie animatiefilm gebaseerd op het bekende sprookjesfiguur.

Wie kent het Zandmannetje (of Klaas Vaak) niet? Het kereltje dat op de maan woont en zand in de ogen strooit van de kinderen zodat ze ’s nachts lekker kunnen slapen? (Hij bestaat écht want ‘s ochtends vind je soms nog de restjes zand in je ooghoeken!) Het is geen toeval dat in Duitsland, waar het figuurtje al sinds 1959 op de buis verschijnt, een knappe animatiefilm rond het figuurtje werd gemaakt.

Elke nacht valt de kleine Miko in slaap en gaat hij, net zoals alle andere kinderen in de wereld, naar Dromenland. Dat komt allemaal door het zand van het Zandmannetje. Tot de schurk Habumar (een stoute nachtmerrie) het magische zand steelt om de controle over Dromenland over te nemen. Het Zandmannetje en zijn trouwe schaap Nepomuk vragen Miko om hulp, zodat ze samen de plannen van de slechterik kunnen dwarsbomen. Het is het begin van een groot avontuur in een wereld waar alles mogelijk is.

De film bevat een mengeling van levensechte beelden, stop motion, handgetekende en computeranimatie. De productie van het Berlijnse Scopas Medien werd geregisseerd door Jesper Møller (regisseur Asterix and the Vikings, animation supervisor Quest for Camelot) en Sinem Sakaoglu (animation supervisor The Three Robbers).

De onderstaande trailer ziet er alvast veelbelovend uit, als je het mij vraagt. En als je het mij niet vraagt, ook. De film verscheen in september 2010 in Duitse bioscopen en wordt in februari 2011 verwacht in de Franse. Het is helaas niet bekend of en wanneer het avontuur met het Zandmannetje in de Nederlandse of Belgische zalen verschijnt.

Trailer voor Das Sandmännchen – Abenteuer im Traumland

Lees ook:Prachtige afbeeldingen uit The Lost Sand of Dreams
Lees ook:ImageMovers leeft voort in Atomic Fiction
Lees ook:Eerste trailer voor Black Sunrise
Lees ook:Eerste trailer voor The Prodigies
Lees ook:Nieuwe trailer Monsters University

2 reacties op “Dromerige trailer voor Het Zandmannetje

  1. peter

    niet zo mooi als caroline.
    maar wel een zuiker zoet stijltje en dat vind ik heel tof gedaan

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tom M

    supervet! ik hou echt van zulke verhalen…

    en zeg nou zelf; stop-motion is visueel toch veel leuker dan al die 3D-computeranimaties.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.