Schattige Cheburashka weer tot leven gebracht

De kleine Cheburaskha, een legendarisch diertje uit Rusland, maakt zich (opnieuw) klaar om de rest van de wereld te veroveren met een aandoenlijke animatiefilm.

Cheburashka is de naam van het grappige beestje dat in 1966 werd bedacht door de Russische schrijver Eduard Uspensky. Later werden rond het populaire sovjetpersonage ook verschillende animatiefilms en -series gemaakt. Helemaal onderaan vind je een voorbeeld van de stop-motionfilm uit 1972 van Roman Kachanov.

Ruim vier decennia later besloot de Japanse regisseur Makoto Nakamura het personage nieuw leven in te blazen. Naast de animeserie Cheburashka Arere? (26 korte afleveringen van drie minuten) werd ook een nieuwe stop-motionfilm gemaakt. Het eerste deel van het onderstaande filmpje bevat alvast een voorsmaakje van het project. Het tweede stukje van de trailer bevat beelden uit animeserie Kuma no Gakkou (The Bears’ School).

Cheburashka heeft – naast een verschrikkelijk hoge aaibaarheidsfactor – erg grote oren en lijkt op de kruising tussen een beertje en een aapje. Hij woonde op een tropisch eiland, maar kwam in een nieuwe wereld terecht toen hij per ongeluk in een kist sinaasappels verzeilde. Een van zijn nieuwe vrienden is Gena, een krokodil (met een jas en een hoed) die in de dierentuin werkt als… krokodil. Geweldig.

De makers bleven erg trouw aan de originele poppetjes uit Rusland en gaven Cheburashka een schattig Japans kinderstemmetje dat zo zoet is dat je bijna suikerziekte krijgt als je het hoort.

De nieuwe animatiefilm ging in december 2010 in première in Japan.

Trailer voor Cheburashka (2010)

Fragment uit Cheburashka (1972)

(Via Kyodonews en ANN)

Lees ook:Apenstreken in Big Bang Banana
Lees ook:Nieuwe trailer Cloudy 2
Lees ook:Geweldige trailer voor The Pirates!
Lees ook:Selkirk, de stop motion Robinson
Lees ook:Beklemmende trailer voor Dead Island

Eén reactie op “Schattige Cheburashka weer tot leven gebracht

  1. bluemonika

    wel goed om te zien dat ze zo trouw zijn gebleven aan het origineel. vind het wel apart om te zien dat de animatie kwaliteit van de oude originele versie zowat net zo hoog is als het nieuwe.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.