Trailer: Geanimeerde hekserij uit België

Winnie the Witch-boeken krijgen een animatieserie van Belgische bodem.

Begin september werden meer dan zestig ideeën voor nieuwe animatieseries voorgesteld op Cartoon Forum in Toulouse. Honderden Europese investeerders, producenten en televisiezenders verzamelden in de Franse stad om op zoek te gaan naar een nieuwe hitreeks.

Vandaag richten we de aandacht op Winnie the Witch and Wilbur (Hennie de Heks en Helmer), een serie die gebaseerd is op de succesvolle verhalen van auteur Valerie Thomas en illustrator Korky Paul. Van de populaire kinderboekenreeks, die dit jaar 25 jaar bestaat, gingen wereldwijd ruim vijf miljoen exemplaren over de toonbank.

De Belgische animatiestudio Ultra Pictura werkt nu aan een nieuwe reeks verhalen (26 afleveringen van 7 minuten). De animatieserie mikt op kinderen van vier tot zeven jaar en behandelt thema’s zoals vriendschap, verdriet, nieuwsgierigheid, jaloezie en vreugde. Het gaat niet om een letterlijke adaptatie van de boeken, maar een aanvulling daarop. Wel speelt de serie zich eveneens in een eigentijdse wereld af waar heksen ook over computers, internet en andere moderne snufjes beschikken.

Centraal staan de belevenissen van Hennie de Heks, haar zwarte kat Helmer en de andere dieren die in het zwarte huis wonen (hagedissen, papegaaien en spinnen). De magische krachten van de vriendelijke, maar soms wat verstrooide heks Hennie zorgen ervoor dat Helmer en de andere bewoners vaak meegesleurd worden in komische avonturen.

De animatieserie bevindt zich momenteel in de preproductiefase. Voor de personages en omgevingen wordt nauw samengewerkt met Korky Paul. Om trouw te blijven aan zijn tekenstijl (aquarel en inkt), werd door de studio “een eigen computer-geassisteerde productiemethode ontwikkeld die toelaat 2D-animaties te genereren die er handgemaakt uitzien”.

Winnie the Witch and Wilbur is een coproductie van de in Diepenbeek gevestigde studio Ultra Pictura en de Britse studio Total Immersion. Onderaan in dit bericht vind je de eerste trailer, waardoor meteen duidelijk wordt dat de geanimeerde heksenavonturen zo werden gemaakt alsof de getekende personages uit de boeken tot leven zijn gekomen.

Trailer Winnie the Witch and Wilbur – “Wilbur’s Big Clean”

Lees ook:Nieuwe teaser Calimero
Lees ook:Mister Ed-film in de maak
Lees ook:Eerste blik op Axe Cop
Lees ook:Groen licht voor Monsters vs Aliens-serie
Lees ook:Stemacteurs bekend voor dwergenserie

4 reacties op “Trailer: Geanimeerde hekserij uit België

  1. DragonMaster

    Die verhalen herinner ik me nog wel. Leuk dat er nu ook een serie van komt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. peter

    ik weet nog goed dan in groep 3 en 4 op de basischool we altijd uit dit boek lazen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. TAZ

    als de animatieserie in de toekomst ook op de nederlandse zenders te zien zal zijn zal dat waarschijnlijk op zapp zijn maar dat is nog afwachten.

      /   Beantwoorden  / 
  4. thewitch

    proficiat william van de matant heks. das echt een filmke voor mij !!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.