Niet te missen: Wallace & Gromit op tv dinsdag 30 juni

Dankzij een tip van een van onze trouwe lezers, verscheen deze aanrader eerder al in ons bericht over animatiefilms op tv deze week. Toch verdient de kortfilm rond de verstrooide uitvinder en zijn slimme hond nog een extra vermelding.

Wallace en Gromit zijn de hoofdrolspelers in een van de allereerste klei-avonturen van Aardman, nog lang voor ze met Chicken Run ‘claymation’ helemaal op de kaart hebben gezet. In A Grand Day Out (1989) vloog het bekende duo nog naar de maan op zoek naar kaas, maar nu blijven ze met beide voeten op de grond. Samen met het schapenverhaal A Close Shave (1995) werden de filmpjes bedacht en geregisseerd door Aardman-brein Nick Park.

The Wrong Trousers won in 1994 heel wat prijzen, waaronder een Oscar voor de beste animatiekortfilm en een BAFTA (Britse tegenhanger van de Academy Award).

Voor de verjaardag van zijn trouwe vriend Gromit heeft Wallace een uniek geschenk gekocht: de Techno Trousers, een mechanische broek die door de NASA werd uitgevonden. Op die manier kan Wallace rustig thuisblijven wanneer de geprogrammeerde broek netjes gaat wandelen met Gromit. Omdat het cadeau een zo goed als leeg spaarvarken achterlaat, besluit Wallace om een kamer te verhuren. De nieuwe bewoner blijkt echter een pinguïn met snode plannen te zijn, die met behulp van de hoogtechnologische broek een diefstal beraamt. Zal Gromit er in slagen om zijn baasje uit de vleugels van de zwart-witte crimineel te bevrijden?

Het antwoord kun je dinsdag 30 juni om 13.30u bekijken op Canvas/Ketnet.

Lees ook:Animatiefilms op tv (27 juni – 3 juli)
Lees ook:Standbeeld voor Gromit?
Lees ook:Wallace & Gromit in A Matter Of Loaf And Death
Lees ook:Eerste trailer nieuwe Wallace & Gromit film!
Lees ook:Wallace en Gromit bestaan twintig jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.