Animatiefilms op tv (23 – 29 oktober)

Animatiefilms op tv (23 - 29 oktober)

Kleine ninja’s, groene ogers, pratende lama’s en vliegende rendieren. Ontdek in dit nieuwe overzicht welke animatiefilms er deze week op televisie verschijnen.

Zaterdag 23 oktober

Dvd-cover Shuriken School: The Movie15.30 – 17.05 Shuriken School The Movie
(Disney XD) [NL]

De film volgt de belevenissen van Eizan, Jimmy en Okuni tijdens de zomervakantie. Wanneer Eizans vader wordt ontvoerd door professionele ninja’s, worstelen hij en zijn vrienden al snel met hun reputatie, familie en nog veel meer. Wanneer ze eropuit trekken om de man te zoeken en te redden, moeten de kinderen al hun handigheid en techniek gebruiken die ze geleerd hebben in hun eerste jaar aan de ninjaschool. Maar het wordt moeilijk wanneer ze ontdekken dat de Jaden Shuriken, een oud symbool van grote ninjakracht, de droom van Eizan om een ware ninja te worden, bedreigt. Maar hij geeft niet op en doet er alles aan om zijn droom te verwezenlijken en zijn plaats in de Shuriken School te verdienen.

Dvd-cover Shrek 220.00 – 21.40 Shrek 2 (SBS 6) [NL]

De bekende groene oger en zijn vrienden zijn terug. Happily ever after leek nooit zo Far Far Away wanneer een tochtje om kennis te maken met de schoonouders van Shrek en Fiona alweer uitdraait op een hilarisch en doldwaas avontuur. Met de hulp van zijn trouwe ros Donkey neemt Shrek het op tegen de toverdrankjes brouwende Fairy Godmother, de hoogdravende Prince Charming en de befaamde boemanslachter Puss in Boots, een keiharde kat die diep vanbinnen eigenlijk gewoon poeslief is. Hopelijk valt de zware oger met zijn aparte hygiëne in de smaak bij de ouders van Fiona.

Zondag 24 oktober

Dvd-cover Kronk's New Groove08.30 – 10.00 Kronk’s New Groove /
Keizer Kuzco 2: King Kronk
(Disney Channel)

Na zijn wilde avonturen met Pacha en keizer Kuzco is Kronk vol goede moed een nieuw leven begonnen als chef-kok in zijn eigen restaurant. Maar wanneer een lama-gram een bezoek van zijn vader aankondigt stort hij zich in een geheel nieuw, doldwaas avontuur. Met hulp van de sluwe tovenares Yzma probeert Kronk een geslaagd zakenman te lijken voordat zijn pappie arriveert, maar in een mum van tijd werkt hij zich in de problemen. Alleen met de hulp van zowel oude als nieuwe vrienden leert Kronk trouw te blijven aan zijn ware ‘groove’.

Maandag 25 oktober

Dvd-cover Arthur and the Minimoys20.30 – 22.20 Arthur and the Minimoys (RTL 8 ) [NL]

De tienjarige Arthur woont bij zijn oma. Zoals alle kinderen van zijn leeftijd, is hij gefascineerd door de verhalen die zijn oma hem vertelt voor het slapengaan. Geïnspireerd door een oud, geheimzinnig boek, droomt hij over Afrikaanse stammen, bijzondere uitvindingen en verborgen schatten. Maar wat als deze verhalen echt zouden zijn? Stel je voor dat er echt een schat verborgen ligt in de achtertuin? En dat de Minimoys, de lieve, kleine wezentjes, die zijn opa tekende, ook echt bestaan. Arthur besluit om, met behulp van de aanwijzingen van zijn opa, naar het land van de Minimoys te gaan om niet alleen zijn huis, maar ook de Minimoys te redden.

Woensdag 27 oktober

Dvd-cover Niko en de Vliegende Brigade12.55 – 14.30 Niko en de Vliegende Brigade
(Disney XD) [NL]

Het jonge, naïeve en dappere rendier Niko gaat op zoek naar zijn biologische vader, die deel uit zou maken van de mythische Vliegende Brigade. Ondanks hoogtevrees en duizeligheid trekt Niko er toch op uit om vlieglessen te krijgen van Julius, een oudere vliegende eekhoorn. Tijdens de gevaarlijke zoektocht naar zijn vader, wordt Niko ook bijgestaan door Wilma, een assertieve zingende nerts. Ze worden echter tegengewerkt door wolven…

(Met dank aan Titia voor de tips)

Heb je zelf ook nog interessante animatiefilms gespot? Aarzel dan niet en stuur ons een virtueel briefje via [email protected].

Lees ook:Maar weer eens een bioscoopoverzichtje
Lees ook:Eigen tv-serie voor Arthur and the Minimoys
Lees ook:Eerste trailer Arthur and the Minimoys 2: Revenge of Maltazard
Lees ook:Animatiefilms op tv (18 – 23 december)
Lees ook:Nieuwe filmposter Arthur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.