Nieuw op tv: Wallace & Gromit’s World of Invention

Nieuw op tv: Wallace and Gromit's World of Invention

Vanaf vandaag zijn Wallace & Gromit eindelijk weer op de buis. Op BBC1 presenteren ze een wekelijks programma over de meest bizarre uitvindingen.

De trouwe viervoeter uit Wallace & GromitWallace en Gromit, de twee beroemde personages van Nick Park, keren weer terug op tv. De uitvinder en zijn hond laten de kijkers in World of Invention kennismaken met de meest bizarre zaken.

In de eerste aflevering (Nature Knows Best) komen elegante, Duitse robots aan bod die op vliegende pinguïns en reuzenmanta’s (roggen) lijken. In Malawi worden dan weer de ingenieuze bouwwerken van enkele creatieve termieten bestudeerd.

Ook de Nederlandse kunstenaar Theo Jansen verschijnt in het programma met zijn Animaris Siamesis, een enorm insectachtig bouwwerk dat voortbeweegt met de wind. In Israel leren de kijkers van het bestaan van een kieuw voor mensen die lang onder water willen blijven. Tot slot presenteren de personages ook nog hun top-vijf van uitvindingen die geïnspireerd werden door dieren.

Nature Knows Best, de eerste aflevering van Wallace & Gromit’s World of Invention draait woensdagavond op BBC1 om 20.30u.

Meer informatie vind je op www.bbc.co.uk/programmes/b00vt1xp. Via de website zoeken de makers naar de meest bizarre uitvindingen. Misschien heb jij wel iets voor hen?

Spotje voor Wallace & Gromit’s World of Invention

(Met dank aan Titia voor de tip)

Lees ook:Standbeeld voor Gromit?
Lees ook:Wallace en Gromit in Harvey Nichols reclamecampagne
Lees ook:Nick Park werkt aan nieuwe Aardman-film
Lees ook:Eerste trailer nieuwe Wallace & Gromit film!
Lees ook:Wallace & Gromit in A Matter Of Loaf And Death

Eén reactie op “Nieuw op tv: Wallace & Gromit’s World of Invention

  1. peter

    hoe oud je ook word dit blijft geweldig

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.