Fox zoekt frisse animatieseries

De zender gaat op zoek naar de nieuwe Simpsons.

In Amerika is Fox een van de bekendste zenders die scoort met animatieseries. De zogenaamde Animation Domination-programmatie bevat populaire reeksen zoals The Simpsons, Family Guy, American Dad, Bob’s Burgers en binnenkort Napoleon Dynamite.

Maar het kan altijd beter, dus werkt Fox achter de schermen aan een late-night hour programma. Dat wordt vanaf januari 2013 op zaterdagavond (tussen 23.00u en 00.30u) uitgezonden en zal nieuwe animatieseries bevatten die niet voor kleine kinderen zijn bedoeld. De zender heeft alvast Nick Weidenfeld (The Boondocks) ingehuurd, die bij Adult Swim een gelijkaardig initiatief in goede banen leidde. De animaties zullen ook online verschijnen.

Het verse animatieblok moet een kweekvijver worden voor nieuw talent. De zender gaat op zoek naar de volgende ‘Simpsons’ en zal daarom allerlei nieuwe animatieseries uitzenden (van 11 of 22 minuten lang). Als iets een hit blijkt, kan het uitgroeien tot een volwaardige animatieserie, aldus Fox.

(Via NYT en Deadline)

Lees ook:Axe Cop krijgt een animatieserie
Lees ook:Nickelodeon zoekt (jouw) nieuwe ideeën
Lees ook:Fox bestelt pilot Working Class Hero
Lees ook:Korte animatiefilm: The Pink Panther in G.I. Pink
Lees ook:Disneys Prep & Landing krijgt twee broertjes

3 reacties op “Fox zoekt frisse animatieseries

  1. Tünde

    Klinkt wel tof, ben benieuwd wat het op gaat brengen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. esteban

    Op zoek naar ‘n nieuwe Simpsons? Die zijn zo groot als ‘The Waltons’ of ‘The Cosbys’, ze definiëren een hele generatie en zijn één van die uitzonderingen die maar eens op de 20 jaar langskomen … Veel succes, zou ik zo zeggen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. M

    Nou ja Esteban, als er maar eens op de 20 jaar iets groot langskomt en er niet meer zoiets is geweest sinds the Simpsons nieuw was dan is het inmiddels dus al tijd voor ‘n opvolger ;)

    (Al waren Cheers en Seinfeld in die periode natuurlijk nog groter, was een goede periode voor grote series blijkbaar)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.