Marvels striphelden in Phineas and Ferb

Een eerste blik op de special Phineas and Ferb: Mission Marvel.

Nu Disney de stripboekengigant Marvel bezit, werkt de filmstudio meer en meer aan geanimeerde superhelden. Niet alleen zit Big Hero 6 in de pijplijn (een film gebaseerd op enkele Japanse krachtpatsers), maar heroïsche strippersonages sijpelen straks ook bekende tekenfilmseries binnen.

Een van de nieuwe cross-overs van Disney en Marvel is te zien in een bijzondere aflevering van Phineas and Ferb. Dat is een erg populaire tv-serie die de belevenissen volgt van twee stiefbroertjes en hun vogelbekdier Perry. In de special die nu in de maak is, krijgen we naast bekende helden (Iron Man, Thor, Spider-Man, Hulk) ook beroemde schurken te zien (Venom, M.O.D.O.K., Red Skull, Whiplash).

In het verhaal zorgt een krachtige straal ervoor dat de bekende superhelden machteloos worden. De gemene wetenschapper Dr. Doofenshmirtz en enkele schurken zien zo hun kans om de wereld over te nemen, maar Phineas en Ferb steken de helden een handje toe om de wereld te redden.

De aflevering wordt in Amerika pas op de buis verwacht in de zomer van 2013 (op Disney Channel en Disney XD), maar onderaan vind je alvast een vooruitblik die superheldenfans moet doen watertanden. In de video vertellen Phineas and Ferb-bedenkers Dan Povenmire en Jeff Marsh zelf iets meer over de special die ze regisseren.

Featurette Phineas and Ferb: Mission Marvel

(Via Variety, Wired en Bleeding Cool)

Lees ook:Trailer voor Mission Marvel
Lees ook:Phineas en Ferb krijgen ruimtespecial
Lees ook:Phineas & Ferb niet langer in bios
Lees ook:Nederlandse trailer voor Phineas and Ferb-film
Lees ook:Disney plant bioscoopfilm voor Phineas and Ferb

6 reacties op “Marvels striphelden in Phineas and Ferb

  1. poppie

    alleen perry is wel leuk voor de rest een vreselijk flauwe rot serie en nu ook nog de aller beste helden erin en ze gaan zeker ook zon klote lied zingen

      /   Beantwoorden  / 
  2. peter

    ik hoop dat the hulk hun vermorzeld.
    disney’s irritantste serie ooit bah je word er misselijk van dat gezing.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Fear

    Het overnemen van Marvel en zijn creaties bewijst nogmaals dat Disney’s creativiteit op is.
    Phineas & Ferb zijn de meest -sorry – lelijkste cartoonwezens die ik al ooit gezien heb.Ik vind het dan ook vreselijk dat dit onder het handelsmerk van Disney valt, die bekend staat om zijn mooie creaties…behalve dit dan.
    Disney gaat ferm achteruit.

      /   Beantwoorden  / 
  4. DragonMaster

    Sommige lezers vergeten dat Phineas & Ferb een van Disney’s meest succesvolle series is van de laatste jaren. Zowel de ratings als de merchandise doen het bijzonder goed. Logisch dat ze de serie nog een tijdje in leven willen houden. P&F is bovendien helemaal niet zo slecht. De Marvel elementen zijn hier gewoon een hommage (natuurlijk ook vanuit financieel oogpunt) en dat betekent zeker niet dat de creativiteit op is.

      /   Beantwoorden  / 
  5. max

    Ik ben heel erg fan van Phineas en Ferb, alleen betwijfel of dit een succes zal worden. Maar ik wacht af, eerst zien dan oordelen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Locall

    Ik vond Phineas & Ferb er ook verschrikkelijk uitzien, totdat ik een paar afleveringen had bekeken en ik over de bank rolde van het lachen.
    Niet iedereen hoeft het leuk te vinden, maar het mag toch duidelijk zijn dat de serie een extreem groot succes is.
    Met die Marvel figuren erbij vind ik dat de stijlen nogal clashen eigenlijk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.