Uncle Grandpa en Steven Universe

Cartoon Network geeft groen licht aan twee nieuwe animatieseries.

Turner Broadcasting System, het bedrijf achter Cartoon Network, heeft twee nieuwe projecten aangekondigd. Het gaat om twee animatieseries die nu in de preproductiefase zitten en in 2013 op de buis zullen verschijnen. Zij moeten het succes van tekenfilmseries Adventure Time (van Pendleton Ward) en Regular Show (van J.G. Quintel) verder uitbouwen.

Steven Universe werd bedacht door Rebecca Sugar. Zij studeerde in 2009 af aan de School of Visual Arts en werkte nadien als schrijver en storyboard artist mee aan Adventure Time. Voor haar werk aan die tekenfilmserie werd ze onder meer genomineerd voor een Emmy en een Annie Award. De nieuwe serie volgt de avonturen van Steven. Hij is het jongste lid van een team magische superhelden, de Guardians of the Universe. Het vermelden waard is dat dit de zenders eerste serie in twintig jaar wordt die bedacht is door een vrouw.

Uncle Grandpa is een creatie van Pete Browngardt, eveneens een Adventure Time-veteraan. Hij studeerde karakteranimatie aan CalArts en werkte in het verleden aan Futurama en voor studio’s als Industrial Light and Magic en MTV Animation. Voor Cartoon Network bedacht hij eerder de geanimeerde tv-serie Secret Mountain Fort Awesome, die in Annecy bekroond werd met het Kristal voor de beste tv-productie. De verhalen draaien om Uncle Grandpa, een mysterieus figuur dat de oom én grootvader is van iedereen in de wereld. De reeks is gebaseerd op zijn gelijknamige, korte animatiefilm (genomineerd voor een Emmy). De korte film is onderaan in dit bericht te bekijken.

Korte animatiefilm Uncle Grandpa

(Via TSF en Variety – Afbeeldingen uit korte film Uncle Grandpa)

Lees ook:Preview Uncle Grandpa
Lees ook:Preview Steven Universe
Lees ook:Nieuw bij Cartoon Network: Adventure Time
Lees ook:Over the Garden Wall
Lees ook:Preview Clarence

5 reacties op “Uncle Grandpa en Steven Universe

  1. peter

    ik word misselijk door die animatie.

      /   Beantwoorden  / 
  2. DragonMaster

    Die grappen met scheten hoeven niet, maar misschien verandert dat nog in de serie. Ik ben meer benieuwd naar die Steven Universe.

      /   Beantwoorden  / 
  3. TAZ

    eerlijk gezegd kijk ik ook meer uit naar de tekenfilmserie van how to train your dragon die binnenkort op cartoon network begint dan naar dit.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Roel

    het begon leuk maar ik ben gestopt op het moment dat de monsters uit het toilet kamen. zo smakeloos

      /   Beantwoorden  / 
  5. Mohegan

    Uhm, nee. Ik houd absoluut niet van animatie met dat soort grappen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.