Weta brengt Thunderbirds tot leven

De Lord of the Rings-studio werkt mee aan de nieuwe Thunderbirds-serie.

In december 2012 overleed Gerry Anderson op 83-jarige leeftijd. De Britse pionier werd beroemd met zijn “supermarionationseries”, waarbij poppen en marionetten werden gebruikt waarvan ook de ogen en monden konden bewegen. Zijn bekendste werk was ongetwijfeld de Thunderbirds-serie.

Die legendarische sciencefictionreeks, over een heldhaftig team dat de wereld beschermt, begon in 1965 en wordt nu nieuw leven ingeblazen. De Britse distributeur ITV Studios en de Nieuw-Zeelandse studio Pukeko Pictures werken hiervoor samen. Pukeko is het bedrijfje van Richard Taylor en Tania Rodger, oprichters van de Weta Workshop. Dat is de bekende studio die onder andere de special effects maakte voor Avatar, King Kong, The Lord of the Rings en de nieuwe Hobbit-films.

Met behulp van Weta krijgen de nieuwe avonturen een modernere look. Zo wordt de actievolle serie gemaakt met een combinatie van computeranimatie (voor de karakters) en live action. Wel beloven de makers een eerbetoon aan de oude, klassieke decors. Het verhaal draait opnieuw om de helden van International Rescue, waarbij vijf dappere broers allerlei tot de verbeelding sprekende voertuigen besturen.

De nieuwe serie heet Thunderbirds Are Go! (naar een bekende slogan uit de serie) en wordt op het Britse kinderkanaal CITV verwacht in 2015 – vijftig jaar nadat de eerste aflevering verscheen. De preproductie is gestart en hoofdschrijver van de nieuwe serie is Rob Hoegee (Generator Rex, Teen Titans, Ben 10, Slugterra) Momenteel staan er 26 afleveringen van 30 minuten op de planning.

Oude intro van Thunderbirds

(Via The Guardian)

Lees ook:Nieuwe reeks over Thunderbirds
Lees ook:Trailer voor nieuwe serie Voltron Force
Lees ook:Tien minuten uit nieuwe ThunderCats-serie
Lees ook:Guardians-serie
Lees ook:Fox maakt Rise of the Planet of the Apes 2

3 reacties op “Weta brengt Thunderbirds tot leven

  1. DragonMaster

    Nostalgie! Nu maar hopen dat die nieuwe CGI karakters er ookk goed zullen uit zien.

      /   Beantwoorden  / 
  2. TAZ

    klinkt als leuk nieuws.
    nu maar hopen dat ie ook op nederlandse zenders te zien zal zijn tegen die tijd en laten we die live action film uit 2004 maar vergeten want dat werd gewoon een flop.
    van deze nieuwe serie verwacht ik veel meer leuks en moois.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Thijs

    Jaa gaaf! hoop op zoveel mogelijk miniatuur werk
    en dat er zoveel mogelijk worden opgeblazen :P

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.