Ultrakort – Mac ‘n’ Cheese: Supermarket

Twee figuren uit een geanimeerde internethit maken zich klaar om de bioscoop te veroveren. Ontdek meer over een van de nieuwe, Nederlandse Ultrakort-films.

Naar jaarlijke traditie werken het Nederlands Filmfonds en bioscoopketen Pathé samen om een aantal korte animatiefilms te financieren. Die worden dan in de zomer als voorfilm gekoppeld aan de releases van grote speelfilms. Een van de nieuwe Ultrakort-films is Mac ‘n’ Cheese: Supermarket.

Trouwe lezers zullen de personages op de plaatjes in dit bericht zeker herkennen. De twee karakters komen namelijk uit de populaire afstudeerfilm van een aantal HKU-studenten. Nu keren ze terug voor een nieuw avontuur waarin het razende duo wat wil bijverdienen:

Mac en Cheese proberen hun vakantiedroom te realiseren door een baantje bij de lokale supermarkt te nemen, maar er ontstaat wat spanning wanneer er zich een nieuwe mogelijkheid voordoet om geld te verdienen.

De korte animatiefilm Mac ‘n’ Cheese werd meer dan twee miljoen keer online bekeken en werd met verschillende prijzen bekroond op filmfestivals. De makers kijken er dan ook naar uit om het grote bioscooppubliek te laten kennismaken met de helden uit hun internetsensatie.

Roy Nieterau, Tom Hankins en Gijs van Kooten ontfermen zich opnieuw over het verhaal, de regie en de animatie. Ook Guido Puijk helpt wellicht mee aan het project, zodat het originele team van Mac ‘n’ Cheese weer voltallig is. De korte film wordt volledig met de computer gemaakt door de Nederlandse animatiestudio Colorbleed en is een productie van il Luster.

In afwachting van een teaser en een precieze releasedatum hebben de makers van Mac ‘n’ Cheese: Supermarket ons alvast enkele leuke, exclusieve plaatjes bezorgd.

Afbeeldingen Mac ‘n’ Cheese: Supermarket (klik voor hoge resolutie)

Lees ook:Mac ‘n’ Cheese: Supermarket
Lees ook:Achter de schermen van Mac ‘n’ Cheese
Lees ook:The HKU Series: Mac ‘n’ Cheese
Lees ook:Ultrakort-films 2013 bekend
Lees ook:Eerste beelden Ultrakort 2013

Eén reactie op “Ultrakort – Mac ‘n’ Cheese: Supermarket

  1. DragonMaster

    Cool, ik vond die eerste korte film erg vet gemaakt. Spannend!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.