Ultrakort – Wild

Een eerste blik op een van de nieuwe, Nederlandse Ultrakort-films.

Ultrakort is een mooi initiatief van het Nederlands Filmfonds en bioscoopketen Pathé, waarbij in samenwerking met SNS REAAL Fonds geld wordt vrijgemaakt voor vier korte animatiefilms van Nederlandse bodem. Van de filmpjes Pommes Frites en Mac ‘n’ Cheese: Supermarket kreeg je eerder al een voorsmaakje op Animatieblog. Vandaag staat Wild in de kijker.

Wild speelt in op een populair, komisch thema uit animatiefilmpjes: de jager en zijn prooi (denk maar aan de bekende avonturen van Elmer Fudd en zijn aartsvijanden Bugs Bunny en Daffy Duck).

Ook hier draait het verhaal om een overenthousiaste jager die door een vredig bos loopt te knallen. Ondanks zijn passie voor het jagen, heeft hij echter geen oog voor zijn omgeving. Zo merkt hij niet dat hij weinig indruk maakt op de dieren. En dat die dieren hem en zijn explosief gedrag stilaan zat zijn…

De korte animatiefilm (van maximaal twee minuten) wordt volledig met de computer geanimeerd. Het scenario werd geschreven door Harry Arling en Bastiaan Hooimeijer, die samen ook de film regisseren. De productie is in handen van Martin Venema. Het Nederlandse trio maakt Wild bij Happy Ship, hun animatiestudio in Groningen waar ze naast korte films vaak animaties maken voor speelfilms en series.

In dit bericht vind je alvast een visueel voorsmaakje van de korte animatiefilm, aan de hand van enkele stukjes artwork en de eerste rendertesten van de modellen.

Meer informatie over de studio vind je op deze website of Facebook.

Artwork en rendertesten voor Wild (klik voor hogere resolutie)

Lees ook:Eerste beelden Ultrakort 2013
Lees ook:Ultrakort-films 2013 bekend
Lees ook:Korte animatiefilm: Wild Life
Lees ook:The Wild alsnog een hit. Op dvd.
Lees ook:The Wild is een flop

Eén reactie op “Ultrakort – Wild

  1. DragonMaster

    Dat artwork ziet er geinig uit. Happy hunting, Happy Ship!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.