Twee geanimeerde NTR Kort!-films

Welke twee korte animatiefilms krijgen steun van de Nederlandse omroep?

Onder de noemer NTR Kort! (niet te verwarren met Ultrakort) werden dit jaar opnieuw enkele ideeën voor korte films geselecteerd die nu de financiële steun krijgen om tot stand te komen. De commissie – die bestaat uit leden van het Nederlands Filmfonds, het Mediafonds en de NTR – heeft uit maar liefst 104 ingezonden scenario’s een keuze gemaakt van tien fictiefilms. Van die tien zijn er (slechts) twee geanimeerd.

Uit Huis

Schrijver en regisseur Joost Lieuwma mag aan de slag met Uit Huis. Hij noemt de korte film zelf een tragikomisch verhaal over een jongen die, enigszins aangespoord door zijn vader, het ouderlijk huis moet verlaten. Uit Huis zal ongeveer zes minuten duren en wordt met de hand getekend. De afbeelding hiernaast biedt alvast een voorsmaakje van de stijl.

Volgens de maker, wiens komische tekenfilm Things You’d Better Not Mix Up eerder op onze site verscheen, is het verhaal zo goed als af en kan het animeren spoedig beginnen.

Dankzij de steun van het NTR kan hij voor Uit Huis de professionele hulp inschakelen van zijn studiogenoten Lukas Krepel (animatie) en Patrick Schoenmaker (achtergronden en kleurgebruik). De korte film wordt geproduceerd door Nederlands bekende animatiehuis il Luster.

Life is Beautiful

Uitzonderlijk is dat een van de twee animatiefilms vorig jaar ook al op de steun van de NTR kon rekenen. Zo werken schrijver en regisseur Ben Brand en de Nederlandse animatiestudio FUBE dus al een tijdje aan Life is Beautiful, een productie van Caviar Amsterdam.

Het verhaal draait om de belevenissen van het extreem kleine mannetje Anton. Hij is klaar met het leven, maar het leven is nog niet klaar met hem. Wanneer de lilliputter er een einde aan wil maken, komt hij erachter dat het leven na de dood niet helemaal is wat hij ervan had verwacht.

Life is Beautiful wordt met de computer geanimeerd. Het productieproces, dat maanden geleden startte, kun je online volgen. Via Facebook werden al een heleboel karakterschetsen en concept art met de buitenwereld gedeeld.

Beide korte films zullen in de bioscoop in première gaan op het Nederlands Film Festival, dat dit jaar doorgaat van 29 september tot 4 oktober 2013. Later zullen de animaties ook door de NTR worden uitgezonden en online verschijnen.

(Klik op de plaatjes voor een voorsmaakje in een hogere resolutie)

Lees ook:Life is Beautiful
Lees ook:Twee animaties geselecteerd voor KORT!
Lees ook:Korte animatiefilm: Drown to Life
Lees ook:Meewerken aan Life is Beautiful? Dat kan!
Lees ook:Financiële steun voor Pim & Pom

2 reacties op “Twee geanimeerde NTR Kort!-films

  1. DragonMaster

    Het zien er allebei mooie filmpies uit. Het zou nog leuker zijn als de NTR volgende keer gewoon 5 animatie en 5 live action doet. :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Percy

    @DragonMaster: Haha ja zekerz! Goed plan. Mooi voornemen voor volgend jaar :) .

    @Iedereen: Wij zijn nog opzoek naar 3d animatoren voor de kort film Life is Beautiful! Mocht je interesse hebben stuur een lief mailtje naar [email protected] en misschien dat we dan binnenkort samen werken. Spannend!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.