Aardman bevestigt lot Crood Awakening

Wat gebeurt er na de split tussen DreamWorks Animation en Aardman met de door John Cleese geschreven film Crood Awakening? Op de Aardman-site staat het project nog vermeld als een Aardman-film. De BBC berichtte kort geleden echter dat DreamWorks Animation met de film aan de haal gaat. Hoe zit het nou? Ik heb het maar eens aan de woordvoerder van Aardman, Arthur Sheriff, voorgelegd. Hij was duidelijk in zijn antwoord: "Crood Awakening reverts back to DreamWorks, they will be announcing their plans for the film soon." Aardman gaat Crood Awakening dus definitief niet maken.

Oertijd
Crood Awakening speelt in de oertijd, en volgt het leven van Crood. Hij is de leider van een groep rondzwervende jagers. Zijn gezag komt echter nogal onder druk te staan als een van de jongere jagers een genie blijkt te zijn, die aan de lopende band geniale uitvindingen doet. Zoals vuur. Het idee werd ontwikkeld door Aardman, en daarom is het des te verbazingwekkender dat DreamWorks de film nu gaat maken. Het heeft er alle schijn van dat beide partijen aanspraak konden maken op het project, en dat Aardman vrijwillig een stapje terug doet om vooral zelfstandig verder te kunnen. Want, zo benadrukt Sheriff in zijn email aan deze blog:  "Our split from DreamWorks is amicable and was very much a joint decision. It does mean that Aardman retain their creative control on all future feature film projects."

Partners
Creative control, daar is het Aardman om te doen. Niet om winstmaximalisatie. Wat geweldig dat er nog zo'n studio bestaat. Wat voor films zal Aardman dan wel gaan maken? Sheriff geeft aan dat er binnenkort nieuws komt: "We will be making an announcement soon regarding our new partners." Vooral dat meervoud van interesseert me… zou Aardman er niet nog een keer voor kiezen om zich aan één distributeur te verbinden?

Shaun the Sheep
Tot slot: Sheriff kan niet nalaten nog even reclame te maken voor een nieuwe tv-serie van Aardman: "Watch out for Shaun The Sheep, our new tv series for kids, I think you'll enjoy it." Man, we're dying to see it!

Lees ook:Crood Awakening komt er toch… via DreamWorks
Lees ook:John Cleese kruipt in de pen voor Aardman-film
Lees ook:Rampzalig: DreamWorks en Aardman uit elkaar
Lees ook:DreamWorks en Aardman officieel uit elkaar
Lees ook:Aardman sluit deal met Sony Pictures

0 reacties op “Aardman bevestigt lot Crood Awakening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.