Zoek Rex the Runt in Flushed Away!

Flushed Away

 

Nog even inhaken op Wendy's berichtje over de prijsverlaging van de dvd's van Flushed Away en Valiant. Flushed Away is een briljante film, en ik schreef in mijn recensie al dat ik de film beslist op dvd wilde hebben. Want de film barst van de details die je alleen opvallen als je héél goed oplet of af en toe eens op de pauzeknop kunt drukken. Toch kocht ik de dvd niet meteen, want € 17,95 vind ik toch wel wat prijzig voor een dvd van een film die je al hebt gezien. Een dvd die bovendien niet erg uitblinkt qua extra's. Want dat wil ik hier toch wel eens gezegd hebben. DreamWorks doet voorkomen alsof de Flushed Away-dvd bomvol extraatjes zit, maar eigenlijk valt dat vies tegen…

Slug Cam… saaaaai!
'DreamWorks Animation Video Jukebox' klinkt heel leuk… als iets waar allemaal leuke animatiefilmpjes in zitten. Maar het is gewoon reclame voor andere DreamWorks-animatiefilms. En de 'Slug Cam' is niets meer dan een filmpje van een echte slak die in 17 minuten nog geen meter aflegt. Lollig bedoeld wellicht, maar je hebt er werkelijk niks aan. Nee, het leukste blijven toch making of-featurettes. Maar wat hebben ze op de Flushed Away-dvd gedaan? Alleen featurettes over geluid… eentje over de muziek en eentje over de stemmen. Werkelijk geen woord over de animatie! Nou was er over deze film toch zo veel te vertellen: de unieke samenwerking tussen Aardman en DreamWorks, de bijzondere animatietechniek waar ze met computeranimatie hebben geprobeerd klei-animatie na te bootsen… maar niets over die dingen. Jammer.

Rex the Runt in Flushed Away
Dat neemt niet weg dat Flushed Away een heerlijke film is om op dvd te hebben, en voor een prijs onder de 10 euro zijn die extra's niet zo belangrijk. In de film zitten bovendien extraatjes genoeg… talloze verwijzingen naar ander werk van Aardman en DreamWorks. Je hebt vast Gromit zien zitten in de kamer waar Rex the RuntRoddy woont. En misschien is je ook opgevallen dat Roddy aan het begin van de film langs een plank vol dvd's rent, waar alle DreamWorks-animatiefilms tussen staan. Maar nou een wat moeilijkere… ik ontdekte ook Rex the Runt in de film. En daar maak ik een prijsvraagje van! Degene die als eerste hieronder post waar je Rex the Runt in Flushed Away kunt zien, die krijgt een exemplaar van die andere dvd waar Wendy het over had: Valiant. Doe je best!

Lees ook:Bekijk de eerste scènes van Flushed Away
Lees ook:Werken in een Droom (DreamWorks dus)
Lees ook:Flushed Away in de bioscoop!
Lees ook:Dansende slakken in Flushed Away-teaser
Lees ook:Tien clips uit Over the Hedge!

3 reacties op “Zoek Rex the Runt in Flushed Away!

  1. Ronald

    Hij staat op een T-shirt van een figuurtje aan het einde van de film!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ferry Piekart

    @Ronald: Wat een oog voor detail! Da’s inderdaad de goede oplossing! Moest je de hele dvd er nog een keertje voor af kijken, of had je het al gezien?
    Ik heb je een mailtje gestuurd om even af te spreken hoe de dvd van Valiant bij jou terecht komt!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Wendy

    Gefeliciteerd met je prijs, Ronald!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.