Kunstenaarsprotest in Engeland opent met korte animatiefilm

Als protest tegen de voorgenomen 25% bezuinigingen op de kunstuitgaven van de Engelse overheid begon de organisatie Save the Arts eind vorig jaar een website waarop elke week een kunstenaar een werk met betrekking tot het protest plaatst. David Shrigley opende dit protest met een animatiefilm waarin een boer aan zijn zoon het belang van kunst en kunstinstellingen uitlegt.

David Shrigley is een veelzijdige kunstenaar. Hij studeerde in 1991 af aan de Glasgow School of Art en heeft sindsdien vele illustraties, sculpturen, foto’s, animatiefilms en andere kunst gemaakt. Absurditeit is daarbij een belangrijk onderwerp, met name de absurditeit in het dagelijks leven. Zoals ook Shrigley’s animatiefilm hieronder legt hij zijn gedachten over maatschappelijke onderwerpen vast met behulp van eenvoudige lijnen en bizarre, soms zwarte humor.

Overigens is er t/m 20 maart 2011 in Leuven een tentoonstelling te zien met werk van Shrigley. Meer hierover is te vinden op de website van Museum Leuven. Wil je online meer werk van de kunstenaar bekijken, kijk dan op Shrigley’s website.

Korte animatiefilm An Important Message About the Arts (2010)

Lees ook:Het is niet grappig, het is Kunst – kortfilm van Nederlandse bodem
Lees ook:Korte animatiefilm: Far Away
Lees ook:Geanimeerd Kortfilmfestival start in Leuven
Lees ook:David O’Reilly en Julia Pott op groot scherm in Amsterdam
Lees ook:Oude gebouwen komen tot leven met illustraties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.