Go Short staat deze week bol van de animatie

De komende 5 dagen staat Nijmegen in het teken van de korte film tijdens het festival Go Short. Animatie te over in het programma.

Waren de blokken met korte animatiefilms vorig jaar nog handig in een overzicht samen te voegen, zijn ze nu verspreid in Europese competitieblokken, samengevoegd met fictie, documentaire en andere liveactionfilms. Opmerkelijk is wel het aandeel van animatie, wat verrassend groot is dit jaar. Ook de HKU-focusblokken en kinderprogramma Go Shorty zitten er namelijk vol mee. Genoeg voor animatiefilmliefhebbers om hun hart op te halen is er dus zeker. En als we dan toch enkele tips uit dit grote aanbod mogen geven, zou ik in ieder geval gaan voor EU7: Anymation, Comedy Shorts en Polish Shorts 1.

Een hoogtepunt van het festival is wat animatiemaker Max Hattler voor de bezoekers van Go Short in petto heeft. Zaterdagavond zal hij een live show weggeven, waarbij hij samen met een band een visueel spektakel bezorgt. Zondagmiddag presenteert hij zijn oeuvre, wat in de korte tijd dat Hattler is afgestudeerd (in 2005) bijzonder veelzijdig en intelligent is, zo hadden we al ervaren tijdens zijn presentatie op Anima-festival vorig jaar. Met volle overtuiging kan ik dan ook zeggen dat dit een must is voor de liefhebber van intelligente, doordachte en visueel vindingrijke animatiefilms.

Kinderprogramma Go Shorty loopt overigens ook over van de animatiefilms, dus met of zonder broertje/zusje/buurjongen/oppaskindje is dit een plezier voor het oog.

Go Short vindt plaats van woensdag 14 tot en met zondag 18 maart, grotendeels in Filmhuis Lux te Nijmegen. Voor het programma, informatie over kaartjes en alle andere dingen kun je terecht op de website van het festival.

Lees ook:Anima Festival brengt 10 dagen animatieplezier naar Brussel
Lees ook:Deze week: Go Short festival Nijmegen
Lees ook:Animatie op het Imagine Film Festival
Lees ook:Go Short focust dit jaar op stop motion
Lees ook:Vanavond in Amsterdam: Balkanese animatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.