Mad Monkey, Korea brengt kwaliteit

Mad Monkey

Korea, meer bepaald Zuid-Korea, vooral bekend als land waar studio’s hun animaties naar opsturen om te laten inbetweenen, heeft de laatste jaren zelf al heel wat mooie projecten afgeleverd. Studio Flying, heeft in 2006 AAchi & SSipak op de festivals losgelaten wat leidde tot naambekendheid en appreciatie van hun werk. De stijl ligt dicht bij Studio4°C (Japanse studio die Tekkon Kinkreet maakte), explosieve anime met originele personages en mooie uitgewerkte animatie. Studio Flying komt nu aanzetten met een nieuw project, Mad Monkey.

Normaal ben ik niet zo happig op anime maar Aachi & SSipak vond ik heel leuk om te zien. Een stad waar ze energie putten uit de uitwerpselen van hun inwoners die in de plaats voor hun grote boodschap een verslavend blauw goedje, “juicy bars”, krijgen. De twee antihelden van het verhaal proberen te overleven in de gewelddadige op fecaliën gefixeerde wereld waar de regering een constante strijd levert met de rebellen. Het knotsgekke verhaal was eens iets compleet anders dan de gewoonlijke brave animatiefilmverhaaltjes en bevatte een aanklacht tegen de gewelddadige regimes en agressieve reacties van regeringen op even agressieve rebellen in hun land. De film is buiten het speciale verhaal vooral een aanrader voor zijn even knotsgekke animatie. De animatie bevat enorm veel energie, prachtige poses, mooie camerabewegingen, … de moeite waard om eens te bekijken.

Maar genoeg over AAchi & SSipak. Studio Flying heeft onlangs een muziekclipje online gezet. Het muziekclipje is een preview van het nieuwe project van Gap Kim, Mad Monkey. Deze film zal in drie delen uitkomen en wordt, hoewel er speculaties zijn over een theatrical version, een direct-to-video project. Het eerste deel is nu af en dat zette de makers er toe aan hun publiek warm te maken met een clipje vol shots uit de film.

Linetest van Gap Kim
 

Trailer AAchi & SSipak

Bekijk ook de kortfilm Forest of Nemi van Gap Kim.

Lees ook:

- Tekkon Kinkreet wint Grote Prijs Anima 2008

Lees ook:Studio 4° brengt First Squad
Lees ook:Korte animatiefilm: The Monk & The Monkey
Lees ook:Damon Albarn en Jamie Hewlett doen het weer
Lees ook:Trailer: Bezoek het slagveld van de Eerste Wereldoorlog
Lees ook:Monkey Dust vult je vrijdagen met pikzwarte humor

Eén reactie op “Mad Monkey, Korea brengt kwaliteit

  1. Andreas

    *inbetweenen is, zoals het woord het zelf zegt, tussentekeningen maken. Between, tussen 2 keys of hoofdposities van de animatie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.