Studio 4° brengt First Squad

first squad

Studio 4° (Tekkon Kinkreet, Animatrix, Mind Game, Gotham Knight, …) heeft samen gewerkt met Molot Entertainment van Toronto, Canada, voor het maken van de nieuwe anime serie First Squad.

 

First Squad is een anime fantasy saga dat zich afspeelt in Rusland tijdens de 2de wereldoorlog, over 5 jongeren die deel uitmaken van een speciale militaire eenheid.

Het belooft een mooie combinatie te worden van Russische invloeden, vroege 20ste eeuwse architectuur en Japanse animatie stijl.
Molot Entertainment werd speciaal opgericht om deze serie te maken, zij verzorgden het concept, design en financiert het mee.

De serie spreekt mij persoonlijk niet direct aan, omdat ik nu eenmaal niet de grootste anime/manga fan ben. Maar ik zou het eventueel toch wel een kans geven vermits Studio 4° mij nog niet direct teleurgesteld heeft, mede dankzij hun visuele pracht en naar mijn gevoel minder overdreven anime stijl. (Hoewel deze in de serie precies wel meer naar boven komt)

De trailer en piloot geven alvast het gevoel en de stijl mee, nu nog afwachten of het verhaal ook echt de moeite waard is.

Trailer First Squad

Clip First Squad

Op de website van First Squad kan je de trailer op groter formaat bekijken en staat er ook wat artwork.

 

Bron: Computerlove

Lees ook:
- Tekkon Kinkreet wint Grote Prijs op Anima 2008
- Mad Monkey, Korea brengt kwaliteit

Lees ook:Mad Monkey, Korea brengt kwaliteit
Lees ook:Strips en animatie op Anima 2009
Lees ook:Korte animatiefilm: My Last Day (18+)
Lees ook:Horton, Horton, goooooooo-ooooh!
Lees ook:Soulja Boy houdt van anime

2 reacties op “Studio 4° brengt First Squad

  1. esteban

    Same here, ook ik ben niet de grootste anime/manga fan. Toen ik het las leek het een uitermate interessant project, maar na de bewegende beelden heeft het toch niet echt m’n interesse te pakken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. xvst

    Dit ga ik zeker volgen maken vaak bijzondere dingen studio4. Ook een heerlijke combi van beeld en muziek. Beetje hetzelfde idee als Samurai Champloo, het combineren van een tijdperk met muziek die toen nog niet bestond.
    Werkte bij SC zeer goed. En mijn eerste indruk hier is dat het ook lekker gaat werken. In iedergeval een goeie sfeer in de trailer.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.