David Fincher maakt animatiefilms The Goon en Heavy Metal

David Fincher, regisseur van Fight Club, Se7en, Panic Room en de binnenkort uit te komen (Oscarkanshebber?) The Curious Case of Benjamin Button, gaat in samenwerking met Blur Studio een geanimeerde versie maken van de comic reeks The Goon én van de kortverhalen uit het magazine Heavy Metal

The Goon
In Europa geniet The Goon weinig bekendheid, maar een blik op de officiële site toont alvast een interessante, donkere sfeer. De reeks is gecreëerd door Eric Powell in 1999 en gaat over een gespierde wildebras die beweert de 'uitvoerende kracht' te zijn van een gevreesde gangster. Samen met zijn sidekick Franky komt the Goon meermaals in penibele situaties terecht, waarbij een bende zombies voor het grootste gevaar zorgt. De verhalen hebben vaak een paranormale insteek. Het is niet duidelijk of Fincher zelf zal regisseren en een releasedatum is nog niet bekend.

Dvd Heavy Metal (1981)

Heavy Metal
Heavy Metal is een andere geanimeerde samenwerking tussen David Fincher en Blur Studio. Dit project bestaat uit 8 of 9 kortverhalen, geïnspireerd op een Canadese animatiefilm uit 1981, op zijn beurt gebaseerd op verhalen uit het magazine Heavy Metal. De verhalen bevinden zich vooral in het sci-fi en fantasy genre en staan bekend om een aanzienlijke dosis over-the-top geweld en seks. David Fincher, Kevin Eastman en Tim Miller nemen ieder één verhaal voor zich. De andere kortfilms kennen nog geen regisseur. Paramount Pictures staat in voor dit wild project met een misschien nét iets te hoog Hé-man gehalte.

Blur Studio
De Californische Blur Studio zal voor beide films de animatie verzorgen. Onderstaand kan je genieten van A Gentleman's Duel, een kortfilm uit 2006.

A Gentleman's Duel

(Bron: /Film

Lees ook:Poster The Goon bekend!
Lees ook:Robert Rodriguez plant twee animatiefilms
Lees ook:Nieuwe teaser voor Heavy Metal Mater
Lees ook:Artwork voor The Goon
Lees ook:Zombies pesten in eerste trailer voor The Goon

2 reacties op “David Fincher maakt animatiefilms The Goon en Heavy Metal

  1. Henk Kok

    Hah wat een vet nieuws. Vraag me af wat ze met de animatie gaan doen met zo`n director en relatief donkere thema`s. Gaaf!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans W.

    “The Curious Case of Benjamin Button” is zo’n weird script en Blur Studio is zo briljant dat dit wel eens een hele interessante film zou kunnen opleveren! Ben reuze benieuwd!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.