Robert Rodriguez plant twee animatiefilms

Nieuwe studio van de Sin City-regisseur werkt aan twee animatiefilms.

Op het SXSW Interactive-festival had Robert Rodriguez goed nieuws voor animatieliefhebbers. De regisseur van bekende speelfilms zoals El Mariachi en Sin City (en oprichter van de Troublemaker Studios) kondigde de oprichting aan van Quickdraw Animation.

Het doel van de nieuwe animatiestudio is het maken van films met computeranimatie. Op dit moment wordt er aan twee avondvullende films gewerkt: Heavy Metal en een nog onbekende familiefilm. Van beide films is het script klaar en wordt de preproductie gestart (het maken van storyboards). De studio bestaat uit een vaste groep van zes à acht animators die zich over het verhaal en het visuele aspect van de films buigen. Voor de uiteindelijke animatie wordt later de hulp van andere studio’s ingeschakeld.

Heavy Metal is gebaseerd op de geanimeerde cultfilm uit 1981 en de opvolger Heavy Metal 2000. Die films waren op hun beurt gebaseerd op het gelijknamige magazine waarin sciencefiction- en fantasievolle strips verschenen. Het magazine richtte zich tot volwassen met verhalen vol geweld, avontuur en erotiek. In 2011 maakte Rodriguez bekend dat hij de filmrechten had gekocht en zou samenwerken met Kevin Eastman (uitgever van Heavy Metal en vader van de Teenage Mutant Ninja Turtles).

(Via THR)

Lees ook:David Fincher maakt animatiefilms The Goon en Heavy Metal
Lees ook:Nieuwe teaser voor Heavy Metal Mater
Lees ook:Eerste blik op nieuwe Cars Toon-filmpjes
Lees ook:Gratis stop-motionmagazine nummer twee
Lees ook:The Snowman and the Snowdog

2 reacties op “Robert Rodriguez plant twee animatiefilms

  1. Peter de Mie

    Te gek, vond deze 2 oude versies al best goed, ff kijken wat ze met de nieuwste technieken kunnen bereiken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans W.

    Vond de eerste “Heavy Metal” nogal onevenwichtig en daardoor erg wisselend van kwaliteit. Deel 2 heb ik al jaren in de kast, maar nog steeds niet kunnen (of durven?) bekijken… Benieuwd wat Rodriguez er van gaat bakken; als live-action regisseur vind ik hem fantastisch! Dat belooft dus wat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.