Speedy Gonzales rent naar het witte doek

Speedy Gonzales krijgt een eigen bioscoopavontuur

Olé! De bekende cartoonmuis krijgt een eigen film.

Speedy Gonzales en zijn vijand/slachtoffer SylvesterÁndale! Ándale! Arriba! Arriba! Wie kent Speedy Gonzales niet? De razendsnelle Mexicaanse muis was heel wat vijanden te snel af in de Looney Tunes- en Merrie Melodies-tekenfilmpjes van Warner Bros.

In 1956 won Speedy zelfs de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm. Onderaan vind je het winnende filmpje, waarin hij een kaas steelt voor de neus van de veel te trage kat Sylvester.

Warner Bros. heeft voor de toekomst al heel wat nieuwe films gepland met bekende cartoonpersonages, denk aan de films met Yogi Bear en Tom and Jerry. Gisteren raakte bekend dat ook Speedy niet aan een eigen bioscoopavontuur ontsnapt. Het minder leuke nieuws? Net als de eerder vermelde films wordt dit ook een hybridefilm. Je mag dus een mengeling verwachten van echte acteurs en een computermuis (denk aan Alvin and the Chipmunks). Speedy wordt van een tekenfilmfiguurtje getransformeerd naar een 3D-personage. De racemuis krijgt de stem van stand-upcomedian en acteur George Lopez.

Speedy GonzalesDe film zal zich afspelen in de huidige tijd en Speedy wordt een onbegrepen jongen. Zijn familie heeft een heel nauwkeurig werk waarvoor hij eigenlijk veel te snel is. Omdat hij het steeds verknoeit, besluit hij maar om de wijde wereld in te trekken, op zoek naar iets wat hij wel goed kan. Onderweg raakt hij bevriend met een bange autoracer.

Anne Lopez, een van de producenten, voegde er ook aan toe dat Speedy een modern personage wordt, en niet de “racistische Speedy uit 1950″. Met andere woorden: Speedy Gonzales wordt een film over een snelle, maar brave muis zonder opmerkelijke persoonlijkheid. Lang leve het politiek correcte klimaat.

Kortfilm Speedy Gonzales (met Sylvester the Cat)

(Via THR en CinemaBlend)

Lees ook:Speedy Gonzales verkoopt zijn ziel
Lees ook:What’s up doc?
Lees ook:Bugs Bunny krijgt een digitale make-over
Lees ook:Penry en Marvin in 3D
Lees ook:The Ant Bully probeert ons nog eens lekker te maken

5 reacties op “Speedy Gonzales rent naar het witte doek

  1. peter

    leuk me leuk maar ik hat gehoopt een lange 2-d dilm dat leek me veel leuker
    wel jammer maar ik denk dat deze best leuk kan worde

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jeroen

    Genoeg is nu echt wel genoeg, waar slaat deze film en dit idee nu op?

    Om te beginnen zijn Looney Karakters niet bedoeld om in 3d getransformeerd te worden, dit is de ziel van de cartoon wegnemen en vervangen door een steen.

    Dit klink even erg of zelfs nog erger dan die Marvin the Martian film, je weet wel, dat idee dat buiten de naam ook totaal geen link heeft met het personage.

    Als je alles wat iedereen herrinert van het personage wegneemt en vervangt met George Lopeze weet je toch wel dat je serieus fout bezig bent? Nee?

    Gaan ze nu echt elk geliefd personage een eigen Alvin misbaksel make-over geven?

    Ik versta dat er films zijn voor iedereen maar zeg nu zelf, zal er ook maar één kind die alvin, garfield, of weetikveel binnen 10 jaar met een gevoel voor nostalgie herbekijken? Don’t think so…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Riek

    O_O Dit lijkt mij echt tien keer niks…. -_-

      /   Beantwoorden  / 
  4. Hans W.

    Alvin trok ik nog net, maar van Speedy moeten ze afblijven!!

      /   Beantwoorden  / 
  5. iemanddieopdezewebsitekomt

    hopelijk verpest de film het niet voor meneer gonzales. bij mij in ieder geval al op de agenda gezet

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.