Wordt Tom and Jerry de volgende Chipmunks?

Ontdek meer over de verfilming van Tom and Jerry

Veel fans krijgen kippenvel bij het lezen van de producers ideeën over de nieuwe (halve) animatiefilm van Tom and Jerry. Ontdek in dit bericht waarover heel wat mensen zich zorgen maken.

Wallpaper van Tom and JerryWe weten al een jaartje dat er een verfilming aankomt van het bekende cartoonduo, maar sinds kort is er nogal wat kritiek ontstaan over de lakse aanpak van de producer. In een interview met Collider verklaart Dan Lin dat hij het cartoongeweld uit de originele serie wil bewaren, maar dat dit vooral afhangt van de mening van de MPAA.

Deze Motion Picture Association of America plakt het etiket met de minimumleeftijd op de films en is voor veel filmmakers een belangrijke organisatie om rekening mee te houden, aangezien zij voor een groot deel de doelgroep van de film kan beïnvloeden. Echt trouw blijven aan de personages zit er dus wellicht niet in als de vrij conservatief ingestelde MPAA haar zegen aan de film voor alle leeftijden moet geven. De ergste voorspelling: gigantische hamers worden wellicht vervangen door zachte kussens en de knallende explosieven door flauwe klapsigaren.

Lin ziet het gevecht tussen Tom en Jerry als een broederstrijd, net zoals hij vroeger zelf met zijn broers vocht. De oude vete tussen een kat en muis wordt in zijn ogen dus een kinderspelletje in plaats van een instinctieve strijd tussen het natuurlijke roofdier en zijn smakelijke prooi.

Dvd-cover Tom and Jerry: The MovieNet als de recente films van Alvin and the Chipmunks wordt Tom and Jerry een mengeling van live action en computeranimatie. In plaats van eekhoorns worden het nu een digitale kat en muis die door het decor zullen rennen. Hopelijk geven ze Tom en Jerry geen miauwende en piepende stemmen zoals in die films.

Mammy Two Shoes, de zwarte huishoudster die Tom vaak met haar bezem achternazat, zullen we in deze ongetwijfeld politiek correcte productie niet moeten verwachten. Tom and Jerry moet het verhaal vertellen hoe de twee personages elkaar hebben leren kennen.

Het lijkt erop dat niemand iets geleerd heeft van de animatieflop uit 1992. Tom and Jerry: The Movie werd toen een kleine ramp omdat de film heel wat verkeerde wendingen nam. De twee rivalen werden vriendjes (met elkaar én met een meisje), kregen opeens een stem en werden uit hun vertrouwde omgeving gehaald en in een matig avontuur vol liedjes geplaatst. Bovendien verliest een lange film ook de kracht van de korte tijdsduur zoals dat het geval was bij de cartoons.

Als je meer wil weten over deze film: er bestaat een uitgebreide tirade waarin een teleurgestelde fan, ThatGuyWithTheGlasses, zijn beklag doet over de animatiefilm.

De film staat voorlopig gepland voor 2011. Benieuwd hoeveel er dan nog overblijft van de prachtige cartoons van Hanna-Barbera.

Filmpje van Tom & Jerry uit de oude doos

(Via CartoonBrew en Collider)

Lees ook:Tom & Jerry-serie aangekondigd
Lees ook:Tom & Jerry binnenkort op het grote scherm?
Lees ook:Nieuwe Tom & Jerry-serie in de maak
Lees ook:Tom & Jerry’s make-over
Lees ook:‘Tom & Jerry is Joodse propaganda’

7 reacties op “Wordt Tom and Jerry de volgende Chipmunks?

  1. peter

    ik vond alvin and the chimpmuns leuk en deze lijkt me tof
    warom zeuren ze niet dat er geweld komt in de serie en wel in een film
    daar wort in nouw echt boos om

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      De eerste Tom and Jerry-cartoons werden meer dan zestig jaar geleden gemaakt. Toen had je (denk ik) nog geen organisaties die zich bij elke seconde geweld hardop zorgen maakten over de mogelijk slechte invloed die deze tekenfilms zouden kunnen hebben op kinderen…

        /   Beantwoorden  / 
  2. Pieter

    M.a.w: toen was er nog gezond verstand. Ik heb nooit de intentie gehad, na een Tom & Jerry short, om 5 staven dynamiet in iemands mond te proppen…

      /   Beantwoorden  / 
  3. peter

    oke seppe
    maar waarom maken ze een serie die populair is
    en woorden ze boos om een film

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Zoals hierboven al werd gezegd: Omdat het anno 2010 veel moeilijker is om iets te maken zonder allerlei (over)gevoelige organisaties tegen de borst te stuiten. Die vinden het ontoelaatbaar dat kinderen met allerlei gewelddadige beelden worden geconfronteerd, ook in tekenfilms. Tom & Jerry is zeker populair (geworden), maar de cartoonserie stamt uit een ander tijdperk waar animators meer vrijheid hadden.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Yarnick

    Ik ga hem misschien wel kijken.
    Het geval dat Tom en Jerry Animatie worden spreekt me erg aan.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Yarnick

    Ik heb ook die review gezien van TheGuyWithThatGlasses.
    Het lijk me zonder commentaar ook gewoon zooi.
    Ga hem waarschijnlijk wel bekijken,want Tom en Jerry zijn Cool met een hoofdletter c.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.