Illumination gaat Pluto verfilmen

Illumination heeft de rechten gekocht van mangareeks Pluto

Illumination heeft de rechten gekocht van Pluto. Niet die hond, maar een actievolle thriller waarin een inspecteur achter een geheimzinnige seriemoordenaar aangaat.

Cover van mangareeks PlutoPluto is de naam van een 65-delige mangareeks van Naoki Urasawa. De futuristische strips spelen zich af in de toekomst en zijn gebaseerd op het werk van Osamu Tezuka, wiens Astro Boy nog net iets bekender is. Het spannende verhaal draait om Gesicht, een robot die voor Europol werkt. Hij onderzoekt een reeks van brutale moorden op robots en mensen. Alles wijst erop dat de moorden door een robot werden gepleegd. Zoiets is al in geen acht jaar meer gebeurd aangezien elke machine regel 13 naleeft: Geen enkele robot mag een mens kwetsen of doden.

Illumination Entertainment wil de succesvolle manga naar het witte doek brengen. De makers van kaskraker Despicable Me willen van Pluto echter een film maken waarbij live action en computeranimatie met elkaar verweven zijn.

CEO Chris Meledandri vertelt: “Ik hoop dat we, met deze goede samenwerking tussen Hollywood en Japan, een baanbrekende klassieker kunnen maken. Urasawa heeft met Pluto een fantasierijke wereld gecreëerd vol actie en avontuur, maat het zijn vooral de karakters en het hartverwarmende verhaal dat me aantrok om de rechten te kopen.” Makoto Tezuka (zoon van) is als executive producer aan de verfilming verbonden.

Een productie- en releasedatum zijn nog niet bekend.

(Via Variety)

Lees ook:Illumination Entertainment voert het tempo op
Lees ook:Illumination mikt ook op live action
Lees ook:Astro Boy herleeft
Lees ook:Astro Boy naar het grote doek
Lees ook:Groen licht voor Lego-bioscoopfilm

2 reacties op “Illumination gaat Pluto verfilmen

  1. Frits

    Geniale manga, moeilijk te verfilmen zonder een 18+ rating. Eigenlijk gebeurt er ook wel erg veel in de manga voor 1 film…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Eline

    Doet me denken aan I,Robot

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.