Illumination Entertainment voert het tempo op

De studio achter Despicable Me wil voortaan twee films per jaar uitbrengen.

Chris Meledandri, oprichter en hoofd van Illumination Entertainment (een dochterbedrijf van Universal), vertelt dat de animatiestudio uitbreidt. In de toekomst zullen er twee films per jaar verschijnen. Omdat ze daar niet de middelen voor hebben, zullen dat echter geen volledig met de computer geanimeerde films zijn. Die twee films per jaar zullen dus steeds in een verschillend medium worden uitgebracht:  digitale computerprenten worden afgewisseld met hybridefilms (een mengeling van live action en computeranimatie), stop-motionfilms en liveactionfilms.

Despicable Me, de studio’s eerste film en meteen een succes, wordt dit jaar opgevolgd door Hop: een komedie waarin een digitale paashaas in de echte wereld belandt. In 2012 wordt The Lorax verwacht, een computeranimatie gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Dr. Seuss. Verder wordt er aan een vervolg op Despicable Me gewerkt en zal Tim Burton een stop-motionfilm over The Addams Family maken.

Eerder schreven we al dat Illumination ook aan (ideeën voor) films werkt als Pluto (gebaseerd op de gelijknamige manga), Curious George (een nieuwe film met het nieuwsgierige aapje), Flanimals (over de maffe creaties van Ricky Gervais), Where’s Waldo? (over dat mannetje dat zich zo goed kan verstoppen) en Cryptozoology (over legendarische monsters). Wanneer er meer – en concreter – nieuws is over deze films, lees je dat uiteraard op Animatieblog.

(Via Deadline)

Lees ook:Illumination gaat Pluto verfilmen
Lees ook:Universal koopt animatiestudio Mac Guff
Lees ook:Curious George krijgt een nieuwe animatiefilm
Lees ook:Woody Woodpecker-film in de maak
Lees ook:Woody Woodpecker krijgt animatiefilm

4 reacties op “Illumination Entertainment voert het tempo op

  1. Tünde

    Alsof stop-motion minder werk is dan computeranimatie, haha… Nou, ik ben benieuwd :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Stop motion, dat is toch maar gewoon wat fotootjes maken? ;) Maar goed, ik weet zeker dat hij het niet zo bedoelt. Je hebt er gewoon niet dezelfde infrastructuur voor nodig. Om het even heel simplistisch voor te stellen, is het vast beter te organiseren en te combineren om een team met poppetjes te laten spelen terwijl het andere team wat op het toetsenbord van de computer tokkelt. Toch?

        /   Beantwoorden  / 
  2. peter

    ze zullen net zo goed worden als pixar en dreamworks
    2 films per jaar pixar doet dat ook met brave en monsters inc 2

      /   Beantwoorden  / 
  3. Locall

    we worden overspoelt met animatiefilms de komende jaren…
    hoe lang gaat het nog duren voor dat hele zaakje implodeert, sorry voor het doemdenken, haha, maar dit kan niet lang goed gaan

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.