Woody Woodpecker-film in de maak

Illumination wil de hyperactieve specht naar de bioscoop brengen.

Twee dagen geleden schreven we hoe Illumination Entertainment (Despicable Me) uitbreidt en de Franse animatiestudio Mac Guff inlijft om in de toekomst twee films per jaar uit te kunnen brengen. De studio laat er geen gras over groeien, want een van de nieuwe projecten zou een Woody Woodpecker-film zijn.

Woody Woodpecker is het bekende tekenfilmfiguurtje van Walter Lantz en Ben Hardaway (die ook aan Bugs Bunny en Daffy Duck werkte). De kleurrijke specht verscheen voor het eerst in 1940 in een korte film en werd vertolkt door stemacteur Mel Blanc. Als het van Illumination afhangt, krijgt Woody binnenkort ook zijn eigen avondvullende bioscoopavontuur.

De studio zou daarvoor een beroep doen op de schrijvers John Altschuler en Dave Krinsky. Ze schreven eerder mee aan de flauwe schaatskomedie Blades of Glory, maar ook aan de tekenfilmseries King of the Hill en The Goode Family.

Op dit moment is niet bekend of de animatiestudio Woody Woodpecker als een hybridefilm ziet (zoals Hop, een digitaal karakter in een echte wereld) of een volwaardige animatiefilm (zoals The Lorax, hun volgende project).

De bekende Woody Woodpecker

(Via THR)

Lees ook:Woody Woodpecker krijgt animatiefilm
Lees ook:Nieuwe blik op Obelix in 3D
Lees ook:Woody en Buzz brengen een belangrijke kerstboodschap
Lees ook:Universal koopt animatiestudio Mac Guff
Lees ook:Illumination Entertainment voert het tempo op

Eén reactie op “Woody Woodpecker-film in de maak

  1. TAZ

    het zou natuurlijk kunnen dat het zoiets als garfield en alvin & the chipmunks gaat worden maar dan met woody woodpecker als cgi figuurtje.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.